enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

1915 Çanakkale Köprüsü Açıldı! Geçiş Ücreti Belli Oldu…

1915 Çanakkale Köprüsü Açıldı! Geçiş Ücreti Belli Oldu…
18 Mart 2022 17:40
A+
A-

1915 Çanakkale Köprüsü açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının mega projeleri arasında yer alan dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsünün açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.1 buçuk saatlik ulaşım süresini 6 dakikaya düşürecek köprü, birçok yönden bölgeyi kalkındırarak 118 bin kişiye istihdam sağlayacak. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan köprünün geçiş ücretini 200 TL olarak açıkladı.

“Çanakkale Boğazı’nın gerdanlığı” olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Temeli 18 Mart 2017’de atılılan dünyanın en uzun orta açıklığa sahip, Asya ve Avrupa kıtalarını bir kez daha birleştiren 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandı. 1 buçuk saatlik ulaşım süresini 6 dakikaya düşürecek köprü, birçok yönden bölgenin kalkınmasında önemli görevler üstlenecek. Asya ile Avrupa kıtalarını Çanakkale Boğazı’nda ilk kez birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi çalıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Binlerce yıl boyunca farklı medeniyetlerin kültürlerin gözbebeği olmuş Çanakkale, bugün yepyeni bir geleceğe kapılarını açıyor. Çanakkale Boğazı’na Yakut bir gerdanlık olarak gördüğümüz bu köprünün açılışını yapmak için bir aradayız.

Şehitlerimize layık olabilmek için çalışıyoruz. 107 yıl önceki kazanılan zafere adadığımız 1915 Çanakkale Köprüsü’nü büyük ecdadımıza hitap ediyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün milletimize, ülkemize, şehrimize, tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün, Çanakkale’de 6. köprüyü açıyoruz. 140 yıl önce Sultan Abdulhamit Han az önce ifade ettiğim köprülerin eski çalışmasını , hazırlıklarını yapmıştı. Osmanlı’nın yaşadığı savaşlar nedeniyle, yapılamayan bu yadigar projeleri hayata geçirmek bize nasip oldu. Açılışını yapmak Cumhur İttifakı olarak bize nasip oldu.

Orta açıklığının uzunluğu 2023 metre Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ve hedeflerimizin işaretidir. Kule yüksekliklerinin 318 metre olması Mart’ın 18’ini ifade ediyor.

İki kıtayı şimdi 6. defa birleştiren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün nasıl zorluklarla yapıldığını anlatan belgeseli bu akşam TRT’de seyredebilirsiniz. Bu güzel eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese milletim ve şahsım adına teşekkür ediyorum.
Artık şehitlerimizin aziz hatıraların işte bu eserin tüm görkemiyle Boğaz’ın üzerinde de yaşatacağız. Tüm şehitlerimiz bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla yaad ediyorum.
1915 Çanakkale Köprümüz yap-işlet-devret modeliyle inşaa ettiğimiz en son eserdir. İnşallah bunların devamı da gelecek. En başarılı örnekleri bu modelin bizim dönemimizde ortaya çıkmıştır. Kamu-özel işbirliği projelerinde Performans olarak Avrupa’da 3 dünyada 13. sırada yer alıyoruz.

Kendi kasamızdan değil, dışarıdan getirmek suretiyle başardık bunu. BU projelerin milli gerlirimize katkısı 395 milyar dolar, üretime katkısı 838 milyar dolar, ishihdama katkısı ise 1 milyon kişi…

“JAPONYA’YI GERİDE BIRAKIP İLK SIRAYA YERLEŞTİK”

Şimdi karşıdan karşıya geçmek için saatler süren yolculuk sadece 6 dakikada tamamlanacak. Nereden nereye… Köprümüzün temelini 4 yıl önce atmıştık. Firmalarımız Güney Koreli ortaklarıyla kolları sıvadı, gece gündüzlü çalışmalarla söz verdiğimiz tarih olan bugünkü açılışa hazır hali getirdi. Dünyada bu denli devasa bir eseri bu kadar kısa sürede tamamlayabilecek başka ülke var mıdır bilmiyorum. Türkiye orta açıklığı itibarıyla dünyanın en uzun köprüsüne sahip Japonya’yı geride bırakıp ilk sıraya yerleşti. Orta açıklık uzunluğu bakımından ilk 10 köprünün 3’nün ülkemizde olduğunu hatırlatmak isterim.

GEÇİŞ ÜCRETİ 200 LİRA

Erdoğan, “Ben burada otomobil geçişleri ile alakalı fiyatı bizler 200 lira olarak belirledik. Pahalı mı? Ancak buradan feribotların geçiş fiyatlarını biliyorsunuz. Şimdi bir hafta ücret ücretsiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.