enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

3600 Ek Göstergeyle İlgili Flaş Açıklama!

3600 Ek Göstergeyle İlgili Flaş Açıklama!
16 Şubat 2022 17:05
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların merakla beklediği 3600 ek gösterge konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, “3600 meselesi çok önemli. Bugüne kadar bütün teknik çalışmaları gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “3600 ek gösterge meselesi hepimizin bildiği gibi açık bir temenni olmaktan çıkarmıştık. Bugüne kadar da teknik çalışmalarını bakanlığımızın bünyesinde gerçekleştirdik. Bu sadece bizim Bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil. Diğer kamu kuruluşlarını da ilgilendiren bir mesele olduğu için de. Kamuda çalışan herkesin de bu sorunun çözümüne dönük beklentileri var.

Belki çok eskiden gelen çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Kamu personel sistemi bütünüyle ele alınmadığı için kariyerde ilerleme ve ödül sistemi olan çeşitli yükseltme kararları, ücretler ve emeklilikte dahil olmak üzere kamu personelinin sorunu farklı düzenlemelerle içinden çıkılamaz hale gelmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ortaya koyduğu karar kamu personelimizin adil bir şekilde düzenlemesini kapsamaktaydı. Biz de bu çerçevede meseleyi ele alıyoruz. Hepimizin bildiği gibi bugün hala devam eden küresel pandemi kriziyle karşı karşıyayız. Salgın hala çeşitli varyantlarla etkisini devam ettiriyor. Bunun sağlık boyutu var bir de toplumsal ve ekonomik hayata yansıyan sorunları var. Bu sorunları gün geçtikçe daha çok hissediyoruz.

“ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”

Enerji fiyatlarındaki aşırı yükseliş, enerji fiyatlarının dünyada meydana getirdiği maliyet artışları, lojistik problemlerin ortaya çıkışı tedarik zincirindeki kopuş dünyada yeni bir ekonomik kriz atmosferine neden olmuştur. Bu Türkiye’ye de yansımıştır. Türkiye yaklaşık 800 milyar dolarlık bir ekonomidir. Türkiye’nin ekonomik problemlerinin aşılması konusunda önemli adımlar atıyoruz.

Son açıklanan sanayideki büyüme Türkiye’nin nasıl büyüdüğünü gösteren niteliktedir. Makro göstergelerin hepsine baktığımızda sanayiye dayalı büyüme her ay 20 milyar dolarlık gerçekleşme oranı tüm bunlar Türkiye ekonomisinin sağlıklı bir makro istikrara sahip olduğunu göstermektedir.

Çalışma Bakanlığı her şeyden önce sosyal politikaları uygulamakla görevli olan bir bakanlıktır. Geçtiğimiz dönemde uyguladığımız yaklaşımla yeni ekonomik modelin yanında yeni sosyal politikalar sokarak toplumun krizlere karşı korunmasını sağlayacak tedbirler aldık.

“İLAVE YAPACAĞIZ”

Enflasyon farkını kamu sözleşmesinde söz konusu edilen farkı vermekle kalmadık. Aynı zamanda sosyal denge desteği verdik. Emeklilerimiz, memur emeklilerimizi, 1500 olan en düşük emekli maaşını 2500 liraya çıkararak tedbirler almaya devam ediyoruz. Elbette zor bir dönemden geçiyoruz. Bunların yeterli olduğunu söylemek mümkün değil biz ilave yapacağız.

Kamu çalışanlarımızın 3600 ek gösterge ile adil bir şekilde onların beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapacak kararlılıktayız. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bu sene içerisinde çözeceğini söyledi. Komisyonda meseleler ele alınacak. Kamu kuruluşlarının önerileri değerlendirilecek ve komisyon kararını birkaç toplantı içerisinde alacak. Bunun adil bir çözüm içerisinde olacağını belirtmek isterim.

3600’ün gerçekleşmesi konusunda ortak iradeyi paylaşan Memur-Sen’in bu konuda söyleyecekleri vardır. Sayın Genel Başkana sözü vereceğim ve ardından komisyonun çalışma yöntemini belirleyeceğiz. Bundan sonraki toplantımız basına kapalı olacaktır.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.