enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Araç Sahipleri Bu Haberi Bekliyordu… Akaryakıta Üç Günde İkinci İndirim!

Araç Sahipleri Bu Haberi Bekliyordu… Akaryakıta Üç Günde İkinci İndirim!
9 Ağustos 2022 16:17
A+
A-

Benzin ve motorin fiyatlarından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatının düşmesiyle birlikte ülkemizde de akaryakıt fiyatları geriledi. Otomobil sahiplerini sevindiren haber geldi. Akaryakıt fiyatlarına üç günde ikinci kez indirim geldi. Motorin fiyatları yarından itibaren değişecek. İşte güncel benzin fiyatları ve akaryakıt konusundaki son dakika gelişmelerinin detayları…

Petrol fiyatları, dünya genelinde açıklanan olumsuz ekonomik veriler ve resesyon beklentileriyle dalgalı seyrini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta 100 doların altına gerileyen Brent petrol fiyatı, haftaya hafif yükselişle başlamıştı. Dün kapanışı 96,65 dolar seviyesinden yapan Brent petrol fiyatı, 9 Ağustos 2022 sabahında 96,16 dolar seviyesinden işlem görüyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Son dakika bilgisine göre bu gelişmelerle motorin litre fiyatına indirim geleceği öğrenildi.

Petrolde savaş etkisinin geçmesiyle fiyatlarda normalleşmeye doğru gidiliyor. Ancak kışa doğru Rusya ile Avrupa arasındaki enerji sorununun artması fiyatların tekrar yükselmesine neden olabilir. Eğer petrolde düşüş sürerse 80-85 dolarların gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Petroldeki bu düşüş araç sahipleri tarafından da yakından izleniyor. Petrol ve döviz kuru fiyatlarına göre değişim gösteren akaryakıtta ise 10 Ağustos çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere indirim geleceği öğrenildi. İndirimin motorin için olacağı ve miktarın ise 1 TL olacağı öğrenildi. Benzin litre fiyatında ise değişiklik beklenmiyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu benzinin litresi 2 lira 23 kuruş, motorinin litresi ise 1 lira 15 kuruş düşmüştü.

BENZİN VE MOTORİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (9 AĞUSTOS SALI)

Benzinin litresi İstanbul’da 20 lira 12 kuruş, Ankara’da 20 lira 17 kuruş ve İzmir’de 20 lira 15 kuruşa, motorinin litresi ise İstanbul’da 23 lira 39 kuruş, Ankara’da 23 lira 51 kuruş, İzmir’de ise 23 lira 52 kuruşa satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI ENFLASYON RAPORUNA GİRDİ

Öte yandan dün açıklanan ve yüzde 79,6 ile 24 yılın rekorunu kıran enflasyonun ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Temmuz ayı fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı. Raporda akaryakıt fiyatlarına ilişkin detay dikkat çekti. Rapora göre, temmuz ayında tüketici yıllık enflasyonu enerji grubunda gerilerken, diğer gruplarda yükseldi. Enflasyondaki artışa en belirgin katkı temel mal ve hizmet gruplarından geldi. Bu dönemde uluslararası emtia fiyatlarının etkileriyle rafine petrol ve ana metal fiyatlarında gerileme gözlense de özellikle diğer enerji kalemlerinin etkisiyle üretici enflasyonundaki yükseliş sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.