enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
ALTIN
2.496,49
BIST
9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bakan Bilgin Toplantı Öncesi Duyurdu! Kritik EYT ve Asgari Ücret Mesajı

Bakan Bilgin Toplantı Öncesi Duyurdu! Kritik EYT ve Asgari Ücret Mesajı
14 Aralık 2022 12:53
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika asgari ücret ve EYT açıklaması geldi. Bakan Bilgin, ‘Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz.’ açıklamasını yaptı. Öte yandan EYT düzenlemesiyle ilgili ‘EYT’den istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 14.00’te toplanacak ancak toplantıda Bakan Bilgin yer almayacak. Tüm Türkiye ‘Asgari ücret ne kadar olacak?’ sorusunu araştırırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den milyonlarca çalışanı ilgilendiren zam açıklaması geldi. Bakan Bilgin, “Asgari ücreti, diğer ücretleri de rahatlatacak bir düzeyde bir uzlaşmayla belirleyeceğiz” diye konuştu. Bununla beraber EYT ile ilgili yeni düzenlemenin olduğunu duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumunca düzenlenen Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin kapanış konferansına katıldı. Bakan Bilgin burada sadece asgari ücretli değil tüm çalışanların maaş artışlarına ilişkin çok kritik bir yorumda bulundu.

“Bu hafta ya da önümüzdeki hafta bu ay içinde yasal olarak imzalamamız lazım” diyerek asgari ücretin ne zaman belli olacağına dair önemli bir ipucu veren Bakan Bilgin, “Bu hafta asgari ücretle ilgili önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantı bittikten sonra bir değerlendirme yaparak kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

EYT’yle ilgili konuşan Bakan Bilgin şunları söyledi:

“Teknik sorunla yaş arasındaki ilişki nasıl kuruldu bilmiyorum ama teknik sorun adı üzerinde kayıtlarla ilgili sorunlar var. Sorunların çözüldüğünü söylüyoruz, bir sorun var değil, altyapıyı oluşturuyoruz. Yani istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.