enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5836
EURO
34,6522
ALTIN
2.527,59
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Berrak Tüzünataç: Tacizin Bir Sürü Boyutu Var!

Berrak Tüzünataç: Tacizin Bir Sürü Boyutu Var!
23 Mayıs 2023 10:30
A+
A-

Berrak Tüzünataç, sosyal medya fenomeni Danla Bilic’in YouTube’da yayınlanan programına konuk oldu. Ünlü oyuncu, 13 yıl önce yaşanan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşınan olay hakkında açıklamalarda bulundu.

Berrak Tüzünataç, 2010 yılında Kabataş’taki evinin terasında komedyen Şahan Gökbakar’la yakınlaştığı anda magazinciler tarafından çekilip yayınlanan görüntüleri hakkında AİHM’e açtığı davayı kazanmasıyla ilgili konuştu.

“HER ANLAMDA AĞIR BİR DÖNEMDİ”

“13 sene önce hem psikolojik hem iş olarak çok sarsan bir olaydı. 25 yaşındaymışım o zaman. Bütün ülkenin gözü önünde gerçekleşen olayla ilgili hukuki mücadeleye başlamıştım. Sonuçlanana kadar da konuşmamıştım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde haklı bulundum. Yani inandığımız bir şeyi bırakmamamız gerekiyor. Benim hayat hikâyemde her anlamda ağır bir dönemdi. 13 yıl sonra hak ettiğim sonuç da büyük olmalıydı. Uluslararası hukukta Tüzünataç kararı olarak literatüre geçti, soyadıma da atalarımı da güzel bir göz kırpayım buradan.”

Tüzünataç, “Gerçekten hiç fiziksel tacize uğradın mı? ‘Benimle bu gece olursan, işi kaparsın’ gibi teklifler aldın mı?” sorusuna da samimi bir yanıt verdi.

“Yok, öyle bir şey olmadı. Zaten tacizle ilgili algıdaki bir tık sorun da bu. Bu kadar net olmak zorunda değil. Bir sürü boyutu var bunun. Dava bile benim işime engel oldu. Bu da bir nevi magazin basınının taciziydi. Hepimiz bir biçimde uğruyoruz bu tacize. İlla kodaman bir patronun gelip ‘Yoksa bitiririm’ demesi demek değil. Bir sürü boyutu var.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.