enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4922
EURO
34,5544
ALTIN
2.496,96
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

BİM ve ŞOK Marketlerinden Flaş Karar! Açıklama Yaptılar

BİM ve ŞOK Marketlerinden Flaş Karar! Açıklama Yaptılar
31 Ekim 2021 09:04
A+
A-

Rekabet Kurulu, haksız rekabet soruşturması kapsamında, BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 ve Savola Gıda’ya toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası verilmesini kararlaştırmıştı. Yargıya taşıyorlar…

Firmaların, gerekçeli kararın tebliğinden sonra 60 gün içinde mahkemelere başvurma hakkı bulunuyor. Bu kapsamda Migros önceki gün kararın iptali için mahkemeye başvuracağını açıklamıştı. Dün de BİM bu yönde adım atacağını duyurdu. BİM açıklamasında, düşük kâr marjı ve düşük fiyat politikasıyla enflasyonun düşmesine katkıda bulunduğuna vurgu yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“BİM, hiçbir zaman müşterisini aldatmamış, yüksek fiyatla ürün satmamış ve çok kazanmak için temel ilkelerinden asla taviz vermemiştir. Bunun en önemli kanıtı her gün mağazalarımızı ziyaret eden 5 milyondan fazla sayıdaki değerli müşterilerimizdir. BİM olarak ülkemizde düşük fiyat, iyi kalite mal üretimi ve satışı konusunda yapılacak her türlü düzenlemeye katkı sunmaya, tecrübemizi aktarmaya ve işbirliğine hazırız. Bundan sonra da müşterilerimiz ve paydaşlarımızın desteği ile gelişmeye, büyümeye, paylaşmaya devam edeceğiz.”

‘KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ’

ŞOK Marketler de cezaya karşı yargıya başvuracağını belirtti. Firmadan yapılan açıklamada “Cezaya karşı, Türk yargısı ve hukukunun bize verdiği tüm imkanları kullanarak itiraz edeceğimizi ve müşterilerimizin haklarını sonuna kadar arayacağımızın bilinmesini isteriz” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.