enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Büyük Tuzak… Arabası Olan Herkesi İlgilendiriyor!

Büyük Tuzak… Arabası Olan Herkesi İlgilendiriyor!
20 Aralık 2022 09:25
A+
A-

İnternetten trafik sigortası yaptıranlar dikkat! Ankara’da yaşayan bir vatandaş internetten sigorta yaptırdı dolandırıcıların tuzağına düşüp hem parasından oldu hem de trafik sigortası olmadığı için ceza yedi. Arama motoruna sigorta yaptırmak istiyorum yazınca ilk çıkan siteye tıkladı başına gelenleri polis çevirmesine girene kadar anlamadı.

Trafik sigortasında büyük tuzak ortaya çıktı. Ankara’da yaşayan bir vatandaş trafik sigortasını yaptırmak için önce sigorta acentesini arayarak 8 ila 10 bin arasında bir fiyat aldı. Aldığı fiyat yüksek gelince de arama motoruna ‘trafik sigortası’ yazarak yeni fiyat araştırması yapmaya başladı.

Karşısına bilindik bir sigorta şirketinin sahtesi çıktı. Karşısına çıkan sahte internet sitesi üzerinden yarı yarıya ucuz fiyat verdiler. Aldığı yüzde 50 indirim mağdur olan vatandaşa da cazip geldi. Hemen bilgilerini vererek parayı verilen hesaba gönderdi. Dolandırıcılar kendilerine ait kredi kartı ile gerçek bir sigorta şirketinden o araç için trafik sigortası yaptırdı.

Ancak diğer tarafta dolandırıcılar başka bir tezgah kurmuşlardı. Kredi kartım çalındı diyerek bankayı aradılar ve kredi kartını iptal ettiler. Kart iptal olunca da otomatikman trafik sigortası da iptal olmuş oldu.

POLİS ÇEVİRMESİNE GİRENE KADAR DOLANDIRILDIĞINI ANLAMADI

Avukat Taha Ekici müvekkilinin yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Sigorta yaptırma istiyorum yazınca ilk çıkan siteye tıklıyor. Reklamlı bir site. E-Devlet’inden kontrol ediyor ve sigortası yapılıyor. Karşı tarafta bununla ilgili belgeleri de gönderiyor. Ucuz sigortada her şey yolunda gibiydi ancak bir polis çevirmesine denk geliyor ve aracın sigortasının olmadığı fark ediliyor. Müvekkil bunu öğrenene kadar zaten sigorta işlemi de iptal olmuş oluyor.”

‘TRAFİK SİGORTASI ACENTEDEN ALINIR’

Sigorta acenteleri İşveren Sendikası Başkanı Yalçın Metin de konu ile ilgili yaptığı uyarısında “Vatandaşlarımıza demek istediğim şu; dokunabilecekleri hesap sorabilecekleri bir acente arkadaşımızla çalışırsa başları ağrımaz. Trafik sigortası acenteden alınır” uyarısında bulundu.

Sokakta vatandaşlarla konuşan Kanal D muhabirinin aldığını yanıtlar ise dikkat çekti. En son 4 bin liraya trafik sigortasını yaptırdığını belirten bir vatandaş “İnternete girip baktınız 2 bin liraya var yaptırır mısınız?” sorusuna hiç tereddüt etmeden “Yaptırırdım tabi niye yaptırmayayım” dedi. Aynı soruya yanıt veren bir diğer vatandaş ise yine aynı şekilde ‘yaptırabilirim’ yanıtını verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.