enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cardi B moda endüstrisini eleştirdi

Cardi B moda endüstrisini eleştirdi
26 Şubat 2021 11:22
A+
A-

Cardi B, müzik ve moda sektörlerindeki beyaz akranlarından daha az ücret aldığını açıkladı.

Dünyaca ünlü rapçi Cardi B verdiği bir demeçte “Hem müzik hem de moda endüstrilerindeki beyaz akranlarına benzer marka anlaşmaları ve ortaklıklar için ondan daha fazla para ödendiğini açıkladı.

“Irkçılık kelimesini kullanır mıydım bilmiyorum çünkü şu anda her şey çok teknik. Önyargı hissettim. Onay anlaşmalarına dahil oldum ve sonra bazı beyazların aynı şirketten anlaşmaları için daha fazla para kazandıklarını öğrendim” diyen Cardi B sözlerine şöyle devam etti:

“Araştırmamı yapıyorum. Bu şirketten ne kadar para kazandığımı biliyorum. Hayranlarım malımı satın alıyor. Yani ‘Bana ödemediğin zaman bu diğer insanlara ne kadar ödüyorsun, bu neden?’ Bu biraz aşağılayıcı”

28 yaşındaki yarkıcı ayrıca, birçok siyahi hip-hop sanatçısının bu endüstrileri, özellikle de moda alanında etkilediğini ve çoğu zaman, markaları büyük para kazandıran trendler yaratma konusunda kendilerine yeterince itibar verilmediğini vurguladı. Ünlü rapçi, “Hip-hop, endüstride büyük bir etkiye sahip. Yine de, siyahi sanatçılar tasarımcıların ilgisini çekmek için en zor zamanları yaşıyorlar ve moda şovlarında koltuk bulmakta en çok zorlananlar. Kelimenin tam anlamıyla trend oluşturduğumuz büyük moda markaları tarafından zar zor onaylanıyorlar” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.