enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çin’in fırlattığı roket kontrolden çıktı, Dünya’ya düşüyor! 3 kent tehlikede

Çin’in fırlattığı roket kontrolden çıktı, Dünya’ya düşüyor! 3 kent tehlikede
4 Mayıs 2021 14:46
A+
A-

Çin’in ‘Long March 5b’ isimli 21 tonluk roketiyle ilgili herkesi tedirgin eden bir gelişme yaşandı. Gökbilimci Jonathan McDowell, roketin kontrolden çıktığını ve Dünya’ya düşeceğini belirtirken, büyük parçaların ise yerleşim alanlarına düşebileceğini söyledi. Birçok kişinin hayatını kaybedebileceğini söyleyen McDowell, risk altında olan kentlerin ise New York, Madrid ve Pekin olduğunu belirtti.

Çin’in yörüngeye fırlattığı ‘Long March 5b’ isimli roketi için uyarı yapıldı. Gökbilimci Jonathan McDowell, SpaceNews’a yaptığı açıklamada 21 ton ağırlığındaki roketin kontrolden çıktığını ve planlanan güvenli alanın dışına düşebileceğini belirtti.

BÜYÜK PARÇALAR YERLEŞİM ALANLARINA DÜŞEBİLİR

Long March 5b’nin okyanusta önceden belirlenmiş bir noktaya inmesi planlanıyordu. Ancak uzmanlar, roketin kontrolden çıkması sonrası büyük parçaların yerleşim alanlarına düşebileceği konusunda uyarıyor. Bilim insanları bu parçaların yerleşim alanlarına isabet etmesi durumunda pek çok kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunuyor. New York, Madrid ve Pekin gibi kentlerin ise risk altında olduğunun altı çiziliyor.

Çin'in fırlattığı roket kontrolden çıktı, Dünya'ya düşüyor! Çok sayıda kişi hayatını kaybedebilir

2024’TEN SONRA UZAYDAKİ TEK İSTASYON OLACAK

Çin bu roketi yörüngede inşasına başladığı uzay istasyonu projesi kapsamında ateşlemişti. Uzayda halihazırda ABD, Kanada, Japonya, Rusya ve Avrupa ülkelerinin birlikte çalıştığı Uluslararası Uzay İstasyonu bulunuyor. Ancak Uluslararası Uzay İstasyonu’nun görevi 2024’te sona erecek. Çin Uzay İstasyonu 2024’ten sonra yörüngedeki tek uzay istasyonu olacak. Bir çekirdek modül, iki laboratuvar modülü ve bir uzay teleskobundan oluşacak istasyon tamamlandığında Rusya’nın artık faal olmayan Mir Uzay İstasyonu ile yaklaşık aynı boyutlarda olacak. “Tienhı” modülünün ardından, “Vıntien” (Gökleri Aramak) ve “Mıngtien” (Gökleri Düşlemek) adlarını taşıyan laboratuvar modülleri 2022’de uzaya yollanacak. Ana iskeletin oluşmasının ardından, sonraki yıllarda “Şüntiyen” (Gökleri Dolaşmak) adlı uzay teleskobu ayrı bir modül olarak istasyona eklenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.