enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5026
EURO
34,5398
ALTIN
2.497,12
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Coşkun Sabah’tan Yıllar Sonra Gelen ‘Bülent Ersoy’ İtirafı!

Coşkun Sabah’tan Yıllar Sonra Gelen ‘Bülent Ersoy’ İtirafı!
18 Ocak 2022 12:47
A+
A-

Coşkun Sabah, ‘Anılar-Şimdi Gözümde Canlandılar’ adlı anı kitabında meslektaşı Bülent Ersoy ile ilgili çarpıcı bir iddiaya yer verdi. Sabah, 1980 yapımı ‘Beddua’ filminin tüm müziklerinin kendisine ait olmasına rağmen, Ersoy’un afişte ‘müzik direktörü’ olarak kendi adını yazdırdığını ileri sürdü.

Sanatçı Coşkun Sabah’ın hayatı kitap oldu. Sabah, ‘Anılar-Şimdi Gözümde Canlandılar’ adlı kitapta meslektaşı Bülent Ersoy hakkında yıllar sonra bir iddiada bulundu.

Didem Abidin ve Selahaddin Abidin’in kaleme aldığı anı kitabında şu ifadelere yer verildi:

1980 yılında, yönetmenliğini Osman F. Seden ve Melih Gülgen’in üstlendiği, başrolünü Bülent Ersoy’un oynadığı ‘Beddua’ filminde müzik direktörü olarak karşımıza çıkar Coşkun Sabah. Bülent Ersoy bu şarkıya albüm yaptıktan ve şarkı tüm Türkiye tarafından tanınıp sevildikten sonra bu şarkıya bir Film yapma fikri doğar. Her ne kadar filmin müzik direktörlüğünü Coşkun Sabah yapsa da filmin afişlerinde müzik direktörü olarak Coşkun Sabah’ın değil Bülent Ersoy’un adı geçer. Coşkun Sabah bu durumu film afişleri basıldıktan sonra öğrenir. Melih Bey’e bunun nedenini sorduğunda aldığı cevap ise, ‘Bülent Ersoy’un bu şekilde olmasını istediğidir’. Bülent Ersoy, o yıllarda Zeki Müren’le yoğun bir rekabet içindedir ve Zeki Bey film müziklerini kendisi yapmaktadır. Oysaki Bülent Ersoy’un ‘Beddua’ filminin müziklerinin yapımında hiçbir katkısı olmamış, her şeyi Coşkun Sabah tek başına yapmıştır. Bu haksızlığa çok sinirlenir ve Ersoy ile ciddi bir tartışma yaşarlar.

‘AHMET SELÇUK İLKAN’DAN YARDIM İSTEDİ’

Ayrıca Coşkun Sabah’ın, şarkılarının söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan’la arası bir süre önce açılmıştı. İlkan, Sabah’ı vefasızlıkla suçlamış, iki sanatçı birbirine küsmüştü.

Kitapta ise Sabah’ın sevilen şarkısı ‘Anılar’ı yazarken İlkan’dan nasıl yardım istediğine şu sözlerle yer verildi:

Coşkun Sabah’ın askerliğinin bitmesine 10 gün kalmıştır. Birdenbire üstelik de melodisiyle birlikte dökülüveren satırlar heyecan uyandırır Sabah’ta. Şarkının birinci bölümü hazırdır. İkinci bölümü için birkaç deneme yapar, fakat tıkanır kalır. Sonra Ahmet Selçuk İlkan’dan yardım alır. Evine gider ve yaptığı melodiyi büyük heyecanla arkadaşına dinletir. İlkan, Sabah’ın ruh halini çok iyi analiz etmiştir. Ayrıca askerdeyken yaşadığı ayrılığı da çok iyi bilmektedir. Sabah’ın başladığı sözlerin devamını onun yaşadıklarından beslenerek yazması hiç de zor olmaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.