enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
BIST
9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“Covid-19 Vakaları Yeniden Artışa Geçti”

“Covid-19 Vakaları Yeniden Artışa Geçti”
22 Temmuz 2022 16:25
A+
A-

Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Kütahya’da yeniden artışa geçen Covid-19 vakalarını duyurarak vatandaşların dikkatli olmasını istedi. İl Sağlık Müdürü Şenkul “Gelinen aşamada Covid-19’a karşı en büyük gücümüz bireysel tedbirlerle birlikte aşı olunmasıdır” dedi.

Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, yaptığı açıklamada, Kütahya’daki Covid-19 vakalarının artışta olduğunu söyledi.

Şenkul, “Covid-19 vakalarının dünya genelinde artış gösterdiği, ülkemizin de bu durumdan etkilendiği bilinmektedir. Kütahya’mızda da vaka sayılarında son günlerde artış gözlenmektedir. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’dan korunmak ve virüsün toplumda yayılmasını önlemek için bireysel tedbirlere uyulması ve hedef nüfusun aşılanması ile Covid-19’a karşı toplumsal bağışıklık oluşturulması en önemli öncelikler arasında yer almaktadır” dedi.

“COVİD-19’A KARŞI EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ AŞI OLUNMASIDIR”

“Covid-19’a karşı en büyük gücümüz aşı olunmasıdır” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul “Aşı sayesinde kişinin hem kendisine, hem ailesine, hem de topluma hastalığın bulaşma riskinin önlenmesi amaçlanmaktadır.

Gelinen aşamada Covid-19’a karşı en büyük gücümüz bireysel tedbirlerle birlikte aşı olunmasıdır. Hastanelerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz, aile sağlığı merkezlerimiz ve mobil ekiplerimizle birlikte Kütahya’mızda aşılama faaliyetlerimiz hız kesmeden devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın aşıya ulaşımı için Devletimiz her türlü imkânı vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktadır. “e-Nabız” sistemi üzerinden aşı tanımlamaları yapılan vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu yaptırmaları Covid-19 ile mücadelemize büyük katkı sağlayacaktır.

Vatandaşlarımızdan hastalık belirtisi olanların erken dönemde sağlık kuruluşlarına başvurmaları, Covid-19 tanısı almaları halinde izolasyon kurallarına uyarak, reçete edilen ilaçları kullanmaları önem taşımaktadır. Covid-19 hastalığından korunmanın en temel yolunun bireysel tedbirlerin alınması ve aşılanma olduğunu unutmayalım. Sağlıklı günler temenni ederim” İfadelerine yer verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.