enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putın’le Filistin’i görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putın’le Filistin’i görüştü!
12 Mayıs 2021 09:56
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Kudüs’te yaşananlar hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan’ın görüşmede, Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi üzerinde çalışılması önerisini Rus lideri Putin’e iletti.

İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilim devam ederken, bölgeyle ilgili nasıl bir yol izleyeceği en çok merak edilen iki ülkenin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

İkili arasında gerçekleştirilen görüşmede başta İsrail ve Filistin arasında yaşananlar olmak üzere Türkiye’nin sipariş ettiği Sputnik V aşısının sevkiyatı hakkında konuları ele alındı. İki lider arasındaki görüşmenin detayları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından duyuruldu.

“FİLİSTİN’E KORUMA GÜCÜ GÖNDERİLMELİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi üzerinde çalışılması gerektiği önerisini Rus lideri Putin’e ilettiği öğrenildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, iki ülkenin Kudüs meselesinde hem fikir olduğu detayına yer verilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’e Türkiye ve Rusya’nın Birleşmiş Milletler’de tüm bu konularda yakın işbirliği sergileyeceğine inandığını söylediği belirtildi.

“HEMFİKİR OLDUĞUMUZU GÖSTERMELİYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’e ilettiği bir diğer konu ise ortak tavır noktasında oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede, Türkiye ve Rusya’nın Kudüs’te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduğunun gösterilmesinin önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkati çektiği bildirildi.

Diğer yandan Rusya Devlet Başkanı Putin de Türk halkının Ramazan Bayramını kutlayarak, sağlık, mutluluk ve esenlik temennisinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.