enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
ALTIN
2.493,07
BIST
9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Demet Akalın’dan Milli Eğitim Bakanlığı’na: “Geçen Sene 3 Bin TL Olan…”

Demet Akalın’dan Milli Eğitim Bakanlığı’na: “Geçen Sene 3 Bin TL Olan…”
15 Eylül 2022 17:29
A+
A-

Geçen yıl 3 bin lira olan okullardaki kaynak kitapların fiyatının bu yıl 10 bin liraya kadar çıktığını söyleyen şarkıcı Demet Akalın, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’na sitem eden Demet Akalın okul kitaplarının fiyatını söyleyerek “Almanya’yı örnek alın” dedi.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başladı. Okullar açıldı, okul alışverişi başladı. Artan fiyatlar bir çok veliyi zora zora soktu. Demet Akalın da kızının okul ihtiyaçlarını karşılarken karşılaştığı fiyatlara isyan etti. “Geçen yıl 3 bin liraya alınan kitapların fiyatı, bu yıl 10 bin liraya kadar çıktı” diyen Akalın, kitap pahalılığına isyan etti.

Hira adında bir kızı bulunan Akalın sosyal medyadan sitem etti. Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenen Demet Akalın paylaşımında şunları yazdı:

“Okullarda kullanılmış kitap kısmına geçilsin acil!!! Geçen sene 3 bin olan kitaplar bu sene 10 bin!!! İnsanlar nasıl ödeyip alacak vallahi günahtır! Almanya’yı örnek alın bir önceki senenin kitapları kiralanıyor. Lütfen!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.