enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ehliyet Yenileme Tarihi Uzatıldı Mı? Ehliyet Değiştirme Son Tarihi Ne Zaman?

Ehliyet Yenileme Tarihi Uzatıldı Mı? Ehliyet Değiştirme Son Tarihi Ne Zaman?
20 Ekim 2022 08:24
A+
A-

Ehliyet yenileme tarihi bilindiği üzere 31 Aralık 2022’de son buluyordu. Belirtilen süre içerisinde ehliyet yenileme işlemini gerçekleştirmeyen sürücülerin ehliyetleri ise iptal edilecekti. Ancak Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile tarihlerde değişiklik yapıldı.

Ehliyetini henüz değiştirmeyen binlerce vatandaş 31 Aralık olan son tarih öncesinde nüfus müdürlüklerinin yolunu tutuyordu. Ancak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile ehliyet yenileme/değiştirme son tarihinin uzatıldığı duyuruldu. İşte ehliyet yenileme işlemi yapacakların bilmesi gereken tüm detaylar…

EHLİYET YENİLEME TARİHİ UZATILDI MI?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile 2016 yılından önce düzenlenmiş eski tip ehliyetlerin 31 Aralık’ta dolan değiştirme süresi 2 yıl uzatıldı.

EHLİYET DEĞİŞTİRME SON TARİHİ NE ZAMAN?

Ehliyet değiştirme tarihi 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl daha uzatıldı. Bu kapsamda 1 Ocak 2016 yılından önce alınan ehliyetler 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Ehliyet yenileme ücreti eski ehliyetin kişinin elinde olması durumunda 15 TL olarak belirlendi. Ancak Ehliyetini kaybedenler veya çaldıranlar yeni ehliyet için 345 TL ücret ödeyecek.

EHLİYET YENİLEME İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı, Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)
Eski sürücü belgesi
Yeni alınmış Sürücü Sağlık Raporu (Aile hekiminden alınabilmektedir.)
Değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu
2 adet biyometrik fotoğraf
Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
Adli Sicil Belgesi (e-devlet üzerinden alınabilmektedir.)
Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde verilecek parmak izi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.