enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Ekmekteki Hile Denetimlerde Ortaya Çıktı!

Ekmekteki Hile Denetimlerde Ortaya Çıktı!
10 Aralık 2021 09:12
A+
A-

Son dakika haberine göre İstanbul Bahçelievler’de sabah saatlerinde fırınlara gramaj ve hijyen denetimi gerçekleştirdi. Bahçelievler Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, bir fırında yasal olarak 230 gram olması gereken ekmeğin 200 gram olduğu belirlendi.

Bahçelievler Belediyesi zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri, sabahın erken saatlerinde ekmek fırınlarına yönelik gramaj ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Belediye ekipleri fırınların öncelikle temiz ve hijyen olmasına dikkat ederken çalışanların ise maske ve eldiven takıp takmadığını denetledi.

GRAMAJ HİLESİ ORTAYA ÇIKTI

Belediye ekipleri fırından çıkan sıcak ekmekleri tek tek terazide tartarak gramajlarını kontrol Denetimler kapsamında girilen bir fırında yasal olarak 230 gram olması gereken ekmeğin 200 gram olduğu belirlendi. Yine aynı fırında tartılan bazı ekmeklerin de 205 gram olduğu tespit edildi. Zabıta ve gıda mühendisleri tarafından ekmeğin belirlenen sınırın altında düşük gramajla satıldığına dair tutanak tutuldu.

Tutanağın İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderileceği ve fırına uygulanacak cezanın müdürlük tarafından belirleneceği öğrenildi.

DENETİMLER SÜRECEK

Denetimi gerçekleştiren zabıta müdürü Ali Püskül “Gramaj, hijyen ve fiyat denetimi yapıyoruz. Gündüz zaten denetimler devam ediyor. Bizde bu sabah gidebildiğimiz kadar fırına gidicez. Zaten 10 gündür gündüz denetimlerimiz devam ediyor. Bizim bölgemizde durum iyi sadece gramaj konusunda bir kaç yer var onun dışında normal. Tutanak tutuyoruz sanayi ticaret il müdürlüğüne gönderiyoruz onlarda işlem yapıyorlar. Hijyende sıkıntı olduğu durumlarda İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tutanaklarımızı gönderiyoruz” dedi.

(İHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.