enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ekrem İmamoğlu Duyurdu: Kiracılar Da Binalarının İncelenmesi İçin Başvuru Yapabilecek

Ekrem İmamoğlu Duyurdu: Kiracılar Da Binalarının İncelenmesi İçin Başvuru Yapabilecek
22 Şubat 2023 12:33
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, binaların depreme dayanıklı olup olmadığının incelenmesi için yapılan tespit araştırmasına kiracıların da başvuru yapabileceğini duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde ağır yıkıma neden olan depremlerin ardından, İstanbul’da yaşayan yurttaşlar da yaşadıklarını binaların güvenliği konusunda endişelenmeye başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yurttaşların “hızlı bina tarama yöntemi” ile binalarının risk durumunu sorgulayabilmeleri için 2019 yılında başlattığı ve depremler sonrası ciddi yoğunluk yaşanan projede, başvuru için tapu şartı aranıyordu.

“2000 YILI SONRASI YAPILAR İÇİN DE BAŞVURU YAPILABİLECEK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, kiracıların da başvuru yapabilmesinin önünün açıldığını duyurdu.

Projeye, 2000 yılından sonra inşa edilen binaların da dahil edildiğini belirten Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İBB ekiplerimizin yaptığı hızlı tarama yöntemi ile bina incelememize kiracılar ve 2000 yılı sonrası yapılar için de başvuru yapılabilecek. 2000 yılı öncesi inşa edilen yapıları önceleyerek binalarınızı inceleyeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.