enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Elektrik Faturaları İçin Devletten Destek! İşte Başvuru Şartları…

Elektrik Faturaları İçin Devletten Destek! İşte Başvuru Şartları…
19 Eylül 2022 07:52
A+
A-

Yazın geride kalmasıyla vatandaşlar şimdi de kış aylarında gelecek doğal gaz ve elektrik faturalarının endişesine kapıldı. Gelecek faturaların yüksekliğinden endişe eden ve ödemekte zorlanacak olan vatandaşlar için devletin destekleri ise devam ediyor. Vatandaşlara geçtiğimiz yıl verilen 1150 liraya kadar olan devlet desteği bu yıl da devam edecek. Bunun yanında 260 liraya kadar elektrik desteği de verilecek. Destek tutarlarının artırılması da gündemde.

Yüksek fatura korkusu vatandaşları şimdiden kara kara düşündürüyor. Kış mevsimi öncesi devletin ihtiyaç sahipleri için verdiği destekler ise devam ediyor. Bu desteklerden birisi de ‘dar gelirliye elektrik tüketim desteği’ uygulaması. Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar başvuruda bulunması halinde bu destek ödemesinden faydalanabiliyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

Başvurular ise ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılıyor. Daha önce 2.1 milyon abonenin faydalandığı elektrik desteği için sayı Şubat ayında 4 milyona çıkarılmıştı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Posta’da yer alan habere göre; her sosyal yardımda olduğu gibi elektrik destek miktarında da gelir durumu belirleyici oluyor.

HANE GELİRİ KAÇ TL OLMALI?

Hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında geçerli olan bu tutar asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkmasıyla birlikte 1.833 lira olarak belirlendi.

Bir başka deyişle dört kişilik ailede gelir 7 bin 332 liranın altındaysa bu yardım için başvuru yapılabilir.

ÖDEMELER HER AY PTT ARACILIĞIYLA YAPILIYOR

Ödemeler her ay düzenli olarak PTT aracılığıyla gerçekleştiriliyor. PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını ibraz etmek yeterli.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.