enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

EYT İle Birlikte Banka Promosyonunda Çıta Yükseldi!

EYT İle Birlikte Banka Promosyonunda Çıta Yükseldi!
5 Ocak 2023 09:45
A+
A-

Son dönemin en çok konuşulan konularından bir tanesi EYT’ydi. EYT’liler yasanın Meclis’ten geçmesini beklerken banka promosyonları da araştırılıyor. Emekli maaşlarına gelen yüzde 30’luk zamdan sonra emekliler “Banka promosyonu ne kadar?” sorusuna yanıt arıyor. EYT ile beraber bankaların kesenin ağzını açtığı ve promosyonda çıtanın yükseltileceği ifade edildi. Daha önce emeklilerin promosyon olarak 5 bin TL, 7 bin 500 TL aldığı biliniyordu. Şimdiyse çıtanın 20 bin TL’ye çıkacağı belirtildi.

Emeklilerin gündeminde emekli maaşına gelen yüzde 30 zammın ardından banka promosyonları var. Özellikle milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT ile ilgili kararın açıklanmasının ardından “Banka promosyonu ne kadar?” sorusu en çok araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Şimdi EYT’liler yasanın Meclis’ten geçmesini bekliyor. Bu süreçte bankalar da promosyon için tarifelerini güncellemeye başladı. Son gelen aktarılan bilgilere göre EYT’lilerin emekliler kervanına katılmasıyla beraber bankaların 20 bin TL’ye kadar promosyon vermeye hazırlandığı belirtildi.

Show Haber’de yer alan habere göre mikrofon uzatılan vatandaşlar, 5 bin TL 7 bin TL ve 7 bin 500 TL promosyon aldıklarını söyledi. Ancak bankaların bir kez daha kesenin ağzını açmaya hazırlandığı belirtildi ve promosyona adeta EYT bereketinin gelmek üzere olduğu ifade edildi.

Bankaların promosyon yarışı yaza adeta damgasını vurmuştu. Şubat ayında da EYT ile birlikte yaklaşık 2,5 milyon kişinin daha emekli olması bekleniyor. Bu yüzden bankalar kampanyaları için de çalışmalara başladı.

PROMOSYONDA ÇITA 20 BİN TL’YE KADAR ÇIKTI

Bankalar promosyonda tarifeleri güncellemeye başladı.

Promosyon miktarı emekli maaşına göre değişirken bazı özel bankalar çıtayı 20 bin liraya kadar çıkardı.

EMEKLİ PROMOSYONUNDA BANKA DEĞİŞİKLİĞİ

Emeklilerin promosyon alabilmesi için 3 yıl boyunca aynı bankada kalma sözü veriliyor.

Ama emekli istediği zaman bankasını değiştirebiliyor ve aldığı promosyon üzerinden fark ödeyerek istediği bankayı seçebiliyor.

KAMU BANKALARI PROMOSYONUNDA SON DURUM

Mikrofon uzatılan bir vatandaş da öyle yaptığını, yazın değiştirdiğini, sonra yükseltince başka yere geçtiğini belirtti.

Yaz döneminde kamu bankaları promosyon savaşının dışında kalmıştı. EYT’nin Meclis’ten geçmesiyle kamu bankalarının da promosyon tarifelerini güncellemeleri bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.