enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
ALTIN
2.495,63
BIST
9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

20 MİLYON SAHTE KORONA GÖNDERİSİ SİLİNDİ

20 MİLYON SAHTE KORONA GÖNDERİSİ SİLİNDİ
20 Ağustos 2021 15:47
A+
A-

Facebook ve Instagram, pandeminin başından beri yanlış bilgi içeren 20 milyon gönderiyi sildiğini açıkladı. Ayrıca aşılarla ilgili yalan haber yayan 3 binden fazla hesap da kaldırıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken, dünyanın dört bir yanında aşılama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Ancak, özellikle Facebook üzerinden gerçekleştirilen aşı hakkındaki yalan paylaşımlar, ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere birçok siyasi liderin tepkisini çekmişti.

20 MİLYON YALAN HABER İÇEREN GÖNDERİ SİLİNDİ
18 Ağustos’ta Beyaz Saray’da yapılan toplantıya katılan Facebook’un dürüstlükten sorumlu başkan yardımcısı Guy Rosen, pandeminin başından beri yanlış bilgi içeren 20 milyon gönderinin Facebook ve Instagram’dan kaldırıldığını açıkladı.

Sosyal medya platformlarında, koronavirüs ile ilgili yanlış bilgi içeren bir gönderinin kaldırılması için 65 farklı kriterin olduğunu belirten Rosen, aşının alzheimera yol açtığı veya aşılı kişilerin yanında olmanın yan etkilere yol açtığı gibi iddiaların, bu listede yer aldığını belirtti.
Facebook ayrıca, bugüne kadar sildiği 20 milyon gönderinin yanı sıra, koronavirüs ve aşılara karşı kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle 3 binden fazla hesabı, sayfayı ve grubu da kaldırdı.

Ayrıca Rosen, Facebook teyitçileri tarafından riskli işaretlenen 190 milyondan fazla gönderinin, platformdaki haber kaynağının en alt sıralarına alındığını da belirtti.

BIDEN’IN TEPKİSİ
ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, aşılarla ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını engelleyemedikleri için Facebook ve diğer sosyal medya şirketlerini “katil” olarak nitelendirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.