enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5657
EURO
34,7157
ALTIN
2.488,97
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Muslera,1 maç sonra yine Süper Lig tarihine geçecek! Vatandaşlık ayrıntısı dikkat çekti

Muslera,1 maç sonra yine Süper Lig tarihine geçecek! Vatandaşlık ayrıntısı dikkat çekti
25 Şubat 2021 06:12
A+
A-

Galatasaray’ın artık efsanevi oyuncularından biri olan Fernando Muslera, BB Erzurumspor maçıyla birlikte Süper Lig’de 3. kez dalya diyecek. Muslera 300 maçı geçmesi halinde, ligde bunu başaran ve Türk vatandaşlığına geçmemiş tek yabancı futbolcu olacak.

Galatasaray’ın artık efsanevi oyuncularından biri olan Fernando Muslera…

Süper Lig’in 27.haftasında oynanacak BB Erzurumspor maçıyla birlikte Uruguaylı kaleci Süper Lig’de 3. kez dalya diyecek. Geride kalan dönemde 299 lig maçına çıkan Muslera, 1 kez gol sevinci yaşarken 5 kez şampiyonluk gördü.

LİG TARİHİNDE 300 MAÇI GEÇEN TEK OYUNCU OLACAK

Muslera böylece lig tarihinde 300 maç barajını aşan 4. yabancı oyuncu olurken diğer isimlerin üçü Türk vatandaşlığı almıştı. Muslera gelecek sezon da aynı istikrar ile devam ederse lig tarihinde en çok maça çıkan yabancı oyuncu rekorunu da eline geçirmiş olacak.

Lig tarihinde en çok maça çıkan yabancı oyuncular;

335 maç – Wederson Da Silva (Gökçek Vederson)

328 maç – Cristiano Dos Santos Tita (Melih Gökçek Tita)

307 maç – Misko Mirkovic (Mert Meriç)

299 maç – Fernando Muslera (kaleci)* *:halen devam ediyor

BU SEZON DA LİGİN EN İYİSİ

Muslera uzun süren sakatlığının ardından Süper Lig’e çok iyi bir giriş yaptı. Bu sezon görev yaptığı 7 maçta da galibiyet yaşayan ve Galatasaray’ın yeniden lider olmasında büyük pay sahibi olan Muslera, kalesinde sadece 3 gol gördü. Muslera bu dönemde kalesine gelen 30 isabeti şutun 27 tanesini çıkarmayı başardı ve %90 kurtarış yüzdesine ulaştı

Maç: 7

Yediği Gol: 3

Yediği Gol Ortalaması: 0,43

Kalesine Gelen İsabetli Şut: 30

Kurtarış: 27

Kurtarış Oranı: %90

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.