enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kuyumculara teminat şartı geliyor

Kuyumculara teminat şartı geliyor
4 Mart 2021 08:10
A+
A-

Kuyumcuk sektöründe yeni bir döneme geçiliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik taslağı sektör temsilcilerinin görüşüne sunuldu. Yeni yönetmelikle kuyumculuk faaliyeti yütürecek işletmelere teminat gösterme şartı getiriliyor. Ayrıca kuyumcularda döviz alım ve satımı ile aracılık faaliyetleri yürütülmesinin önüne geçilecek. İşte ayrıntılar…

Kuyumcu açmak isteyenlerin kamu bankalarına beş yüz gram altın teminatı yatırması zorunlu olacak.

Sektöre yeni düzen getirecek Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik taslağı Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlandı ve sektör temsilcilerinin görüşüne sunuldu.

Taslağa göre, kuyum ticareti ile uğraşmak için yetki belgesi alınması zorunlu olacak.

Belgesiz kuyumculuk yapanlara idari para cezası uygulanacak.

Yetki belgesi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından verilecek.

Belgeyi alabilmek için en az lise mezunu olmak, iflas etmemiş, konkordato talebinde bulunmamış olmak, faaliyet konusuyla ilgili ustalık belgesine sahip olmak gibi şartlar aranacak.

KUYUMCULAR KAMU BANKALARINA 500 GRAM ALTIN TEMİNAT YATIRACAK

Taslağa göre, kuyumcu açmak isteyene teminat şartı da getirilecek.

Bu kapsamda, kamu sermayeli bankalar veya kamu sermayeli katılım bankalarında kuyum işletmesi adına açılan hesaba beş yüz gram altın teminat olarak yatırılacak.

Bu teminat bloke olarak izlenecek.

Yetki belgesinin iptali halinde, il müdürlüğünün bildirimine istinaden teminat tutarından vergi, resim ve harç yükümlülükleri karşılandıktan sonra kalan tutar ilgili kuyum işletmesine ödenecek.

Kuyum ticaretiyle iştigal edilen iş yerinde, döviz alım satımı ve aracılık dahil herhangi bir ticari faaliyette bulunulmayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.