enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Annesi konuştu: Elon olmak, baskı altında olmak demek

Annesi konuştu: Elon olmak, baskı altında olmak demek
7 Mart 2021 17:08
A+
A-

Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk’ın model, diyetisyen ve yazar annesi Maye Musk oğlu için, “Çok çalışıyor. Başarıları için mutluyuz. Onun yerinde olmadığımız için de mutluyuz. Çünkü Elon olmak, baskı altında olmak demek” açıklamasında bulundu.

Hürriyet’ten Barbaros Tapan’a konuşan Elon Musk’ın model, diyetisyen ve yazar annesi Maye Musk, “Elon Musk, dünyanın en zengin insanı. Geleceğe yönelik çılgın fikirlerin sahibi. Onun başarıları annesi olarak size neler hissettiriyor?” sorusuna “Elon benim sadece oğlum. Tosca kendi kurduğu dijital platform Passionflix’ten bahseder. Kimbal restoranları veya sebze bahçelerini anlatır. Elon neler yaptığından bahseder. Güleriz, eğleniriz. Elon daima zamanının ilerisinde bir çocuktu. Farklı şirketleri oldu. Çok çalışıyor. Hepimiz çok çalışıyoruz ama birlikteyken çok gülüyoruz. Elon’un başarıları için mutluyuz. Onun yerinde olmadığımız için de mutluyuz. Çünkü Elon olmak, baskı altında olmak demek” yanıtını verdi.

Anne Musk, “Nelere dikkat ettiniz çocuklarınızı büyütürken?” sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı: “Çocuklarımı, tıpkı benim annemle babamın beni yetiştirdiği gibi yetiştirdim. Annemle babam dürüst, çalışkan, eğlenceli, pozitif insanlardı. Bizi çok bağımsız bıraktılar. Beş kardeştik.Kendimiz okula gider gelirdik, ödevimizi kendimiz yapardık. Onlar asla ödevlerimizi kontrol etmezdi. Sporumuzu yapardık, kendi bale ve piyano derslerimize giderdik. Anne babamızı sadece akşam saat 6’da görürdük. Benim çocuklarım için de aynı şey geçerliydi.”

“Tosca 5 yaşından itibaren telefon görüşmelerime yardım ederdi, Kimbal bizim için yemek pişirirdi, Elon ise her türlü teknolojide yardımcı olurdu. Üniversite başvurularını kendileri yaptılar. Okul kredilerini kendileri almak zorundaydılar. İş bulmaları gerekiyordu, burs almaları gerekiyordu. Yapmak istedikleri her şeyi kendileri takip etmek zorundaydılar.”

“Elon, işletme diplomasından sonra fizik diploması aldı. Kimbal, ilk şirketlerini sattıktan sonra, Fransız Aşçılık Enstitüsü’nde şef olmak için okudu, hayallerinin peşinden gitti. Tosca her zaman film endüstrisinde yer aldı. Ben de kendi istediklerini yapmalarına izin verdim ve kendi kararlarından sorumlu olacaklarını söyledim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.