enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Merkez Bankası Başkanı Görevden Alındı

Merkez Bankası Başkanı Görevden Alındı
20 Mart 2021 06:39
A+
A-

Eski milletvekili yeni başkan oldu

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alınan Naci Ağbal ile göreve atanan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun Bayburtlu doğumlu olması dikkat çekti. Naci Ağbal, 1968 yılında Bayburt’un Yoncalı köyünde dünyaya gelirken Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967’de Bayburt’ta doğdu.

Naci Ağbal, 8 Kasım 2020’de Murat Uysal’ın yerine göreve getirilmişti. Ağbal göreve gelmesinin ardından geçtiğimiz yıl kasım ve aralık aylarında 675 baz puan faiz arttırımı gerçekleştirmişti. Yeni yılda ocak ve şubat aylarında faiz arttırımına gitmeyen Ağbal yönetimindeki Merkez Bankası geçtiğimiz perşembe günü 200 baz puanlık bir faiz arttırımı kararı daha almıştı. Ağbal görev süresi 133 gün sürdü. Toplam artış tutarı 133 günde 8.75 puan oldu.

23 Mayıs 1967’de Bayburt’ta doğan Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Entitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitiren Kavcıoğlu, İngiltere Hastings College’ta işletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.2019’da VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevinde bulunan Prof. Şahap Kavcıoğlu, Esbank T.A.Ş.’de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Kavcıoğlu, Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanlığı, Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir.Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi’ ve ‘Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi’ adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda yazısı bulunmaktadır. 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili seçilmişti. Kavcıoğlu, evli ve üç çocuk babası.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.