enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
ALTIN
2.324,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Get Even: İngiliz Tarzı Gerilim

Get Even: İngiliz Tarzı Gerilim
5 Nisan 2021 08:32
A+
A-

Get  Even İncelemesi

Farklı bir eğilimi ve çekici konusu ile Get Even, oldukça sürükleyici ve iyi yazılmış bir gizem. Aslında görmeyi beklediğiniz sahneleri içeriyor olsa da, asıl sahneleri oluşturan cinayet gizemini çok iyi bir şekilde ele alınmış. Get Even özünde, Netflix’teki genç drama olan Elite ve Control Z’in bir karışımı gibi. Ortaya çıkan fikirlerin karmasının yanında, ağır ve eğlenceli bir dizi sunmak için biraz İngiliz tozu serpiliyor.

Yaklaşık 25’er dakikalık 10 bölümden oluşan Get Even, dramanın merkezine inmek için çok az zaman harcıyor. Temel dayanağı ise Bannerman olarak bilinen özel bir okulda geçiyor. Okul sınırları içinde, farklı yaşam alanlarına sahip dört öğrenci güçlerini birleştirerek DGM (Don’t Get Mad) grubunu oluşturarak zorbaları ifşa ediyor.

Kitty sportif, örnek öğrenci tipi. Margot, grubun zeki ve elektronik dehası iken, uyumsuz Bree alternatif sahneleri gündeme getiriyor. Son olarak da Olivia, popüler kalabalığa tamamen “dâhil olan” bir öğrencidir. Başlarda, bu dörtlü plandaki rollerini çok iyi bir şekilde gerçekleştirdi ve Coach Creed’in en kötü hallerini gösteren bazı gizli kamera kayıtları ile onu alaşağı ettiler. Ne yazık ki bir sonraki hedefleri olan, okulda şantajcı ve manipülatör Ronny için sahip oldukları plan çok yanlış gitti.

Ronny öldürüldüğünde, olay yerine bırakılan bir not, DMG grubunu suçlar. Gizli bir şekilde DGM kızları, yüzeydeyken okul hayatlarını şüpheli görünmeden yaşarken kimin sorumlu olduğunu çözmeye çalışır. Bu durum, suçluyu bulmak için en ince ayrıntısına kadar okulu arayan iki dedektif tarafından daha da kötüleştir. Hemen ateş hattında bulunanlardan ikisi Olivia ve Bree’dir. Her ikisinin de aleyhinde suçlayıcı kanıtları vardır.

10 bölüm boyunca, çok sayıda farklı şüpheli öne çıktıkça sonuna kadar tahmin yürütmeye devam edeceksiniz. Ronny’yi öldürmüş olabilecek pek çok sebep ve farklı şüpheli var ve Get Even, sizi hazırlıksız yakalayacak kadar çok sayıda sazan avı yapmakta.  Bu olaylar olurken sürpriz bir ölüm daha gerçekleşiyor ve ortalık iyice karışıyor.

Dizilerin çoğunda sinematik şovlar görüyoruz ama Get Even katiyen buna dâhil değil. Hatta sadece birkaç tane şarkıyla diziye dokunuş yapılmış.

Son bölüme gelince akılda oluşacak olan yanan ampul için izlemeye değer. Sonlara yaklaşınca parçalar yerine oturuyor. Birkaç küçük olay örgüsü de henüz çözümlenmeden sona varmış oldu. O yüzden 2. sezonun çıkması çok olası bir durum gibi görünüyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.