enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,8036
EURO
34,7732
ALTIN
2.506,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Filmlerin Gizli Sırları

Filmlerin Gizli Sırları
10 Nisan 2021 09:50
A+
A-

 Muhtemelen Daha Önce Hiç Bilmediğiniz 20 Havalı Ve Tuhaf Film Gerçekleri

1) Now You See Me’de Isla Fisher, bir su altı sihir numarasıyla bir sahneyi çekerken neredeyse tüm oyuncu kadrosu ve ekibin önünde boğuluyordu. Sahnede, Fisher’in karakteri zincirlenmiş ve bir su tankına daldırılmıştı. Kelepçelerinde hızlı açılan manyetik zincirler vardı, bu da ona kolay bir kaçış sağlamalıydı. Ancak “bacaklarımın arasına giren zincir kırılamadı ve sıkıştı.” Fisher, ekibin “herkes harika oyunculuk yaptığımı düşündüğü için” ekibin hemen yetişemediğini söyledi.

2) Flynn Rider’ın Tangled için görünümü, stüdyodaki kadınlar, Hollywood’un önde gelen adamlarının en sevdikleri fiziksel özelliklerini resimlerinden seçtikleri bir “Hot Guy Meeting” sırasında tasarlandı.

3) Julie Andrews, The Sound of Music’teki o ikonik tepe sahnesini çekerken helikopterin yanından geçtiği her seferinde çamura fırlatıldı. Çekim yapılabilmesi için bir kamera operatörü helikoptere bağlandı. Bütün gün yağmur yağıyordu ve sahneyi yarım düzine kez çektiler. Julie Andrews, “çekimi helikopter her bitirdiğinde etrafımda dolaşıyordu, ancak jet motorlarının aşağı çekişi beni çimlere fırlatıyordu” dedi.

4) Joker’de Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolünü oynamak için 24 kilo verdi.

5) The Incredibles 2’de, Frozone’nin karısı (Honey) nihayet ortaya çıkacaktı, ancak maalesef sahnesini iki temel nedenden dolayı kestiler. Senarist-yönetmen Brad Bird’e göre, Honey ile olan sahne (açılış dövüşü sekansında meydana geliyordu), “Birincisi, büyük aksiyon sahnesinden çok uzak durduğumuzu ve ivmeyi öldürdüğümüzü hissettik. Büyük aksiyon sahnesine sahip olmakla kazançlı çıkıyorduk ve ikincisi, kamera dışı olmasının şakanın bir parçası olduğuna karar verdik ve Honey, onu hayal ettiğiniz herhangi biri olabilir. “

6) Gene Wilder, Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın senaryosunu okudu ve rolü ancak karakteri fabrikadan çıkarken topallayıp, takla atarsa oynamayı kabul edecekti.

7) It: Chapter Two’da, bu ikonik banyo sahnesini çekmek için 5.000 galonluk sahte kan (şimdiye kadarki herhangi bir film için en fazla miktar) kullanılmış. Çekimi tam olarak yapabilmek için Jessica Chastain, dondurucu olduğunu söylediği sahte kandan çocuk havuzunda yıkanmak zorunda kaldı.

8) Chris Farley aslen Shrek rolünü üstlendi ve hatta filmdeki repliklerinin çoğunu ölmeden önce kaydetti. Chris Farley, Aralık 1997’de ölmeden önce repliklerinin yaklaşık %85’ini kaydetti. Kalan %15’lik kısım için Farley’i taklit eden birisinin olduğu söylendi, ancak sonunda kendi versiyonunu yapması için Mike Myers’ı getirdiler: “Mike Myers olaya el attı. Chris’in Shrek’i ve Mike’ın Shrek’i gerçekten tamamen farklı iki karakter, tıpkı Chris ve Mike’ın tamamen farklı iki kişi olması gibi. Myers senaryonun tamamen yeniden yazılmasını istedi, böylece kendisi olmayacak filmin Chris Farley versiyonunda rol aldı. “

9) La La Land’de yazar-yönetmen Damien Chazelle, aslında Ryan Gosling’in en kötü seçme deneyimini filme dâhil etti. Gosling, bir zamanlar duygusal sahnesine çok ilgisiz olan bir grup insanın önünde seçmelere katıldığını – performans sırasında kelimenin tam anlamıyla gözyaşlarının yüzüne indiğini – birinin ortasında bir telefon görüşmesine cevap verdiğini ve dışarı çıktığını açıkladı.

10) Sylvester Stallone, Rocky IV’te boks sahnelerinin o kadar gerçekçi göründüğünden emin olmak istedi ki Dolph Lundgren’e ona gerçekten vurması talimatını verdi.

11) Örümcek Adam: Evden Uzakta’da Samuel L. Jackson, Peter’ın sadece bir mahalle Örümcek Adam’ı olduğunu iddia etmesinden sonra ikonik olan “Kaltak, lütfen. Uzaya gittin” ifadesini doğaçlama yaptı.

12) Gene Kelly, Debbie Reynolds’a Singin ‘in the Rain’i çekerken dans edişi hakkında o kadar çok kötü yorumlarda bulundu ki, bazı zamanlar piyanonun altında herkesten saklanarak ağladı.

13) Mamma Mia! Here We Go Again’de, Cher resmen Universal Studios’un başkanı tarafından devam filminde olmaya zorlandı.

14) Thor’da: Ragnarok, “O işten bir arkadaş!” repliği aslında o gün seti ziyaret eden Make-a-Wish’den bir çocuk tarafından doğaçlama yapıldı.

15) Prenses Günlükleri aslında Whitney Houston tarafından yapılmıştır. Ve filmin devamı Shonda Rhimes tarafından yazılmıştır.

16) Evde Tek Başına’da, Buzz’ın kız arkadaşının o resmi aslında sanat yönetmeninin oğlunun peruk takmış bir resmiydi.

17) Avengers: Endgame’de Tony Stark’ın tüm ölüm sahnesi tamamen yerinde oluşturulmuştu.

18) The 40-Year-Old Virgin’de Steve Carell’in göğsü ilk kez ağdalandı ve canının acıtacağını düşünmediği için tüm tepkileri gerçekti.

19) Black Panther’de Winston Duke, Martin Freeman’ın karakteri devreye girmeye çalıştığında M’Baku’nun gücünü ortaya koymak için rastgele havlama sesleri çıkarmaya karar verdi.

Ve son olarak, Aladdin’den Genie kelimenin tam anlamıyla Robin Williams için yaratıldı. Hatta Williams’ı rolü kabul etmeye ikna etmeye yardımcı olacak karakter olarak canlandırdılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.