enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
ALTIN
2.496,68
BIST
9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Multimedya Ekranı Yerine Cep Telefonu

Multimedya Ekranı Yerine Cep Telefonu
12 Nisan 2021 08:44
A+
A-

Dacia’dan akılcı çözüm: Ekran yerine cep telefonu

Hiç yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlar, otomobillerdeki multimedya ekranının yerini alırlarsa ne olur? Bizce harika olur! Dacia da böyle düşünmüş olmalı ki, yeni Sandero’da tam da bu yolu tercih etmiş.

Media Control adlı bu sistem, cep telefonunuzu normalde ekranın olması gereken yerdeki bir bölmeye sabitlemenizi sağlıyor. Sadece öncesinde kişiselleştirilebilen ücretsiz bir uygulama indirmek gerekiyor. Eksiksiz bir multimedya sistemi olan Media Control, akıllı telefon bağlantı istasyonu, radyo, iki hoparlör, USB yuvası, Bluetooth bağlantısı ve direksiyondan kontrol düğmelerini içeriyor.

 

Üniversal bölmeye sabitleyip Bluetooth bağlantısını yaptığınız anda telefonunuz, araç kontrol sisteminin entegre parçalarından biri haline geliyor. Navigasyon, müzik, telefon fonksiyonlarının dışında telefonunuz ile araç bilgilerine de ulaşabiliyor ve bunları dokunarak ya da sesli olarak kontrol edebiliyorsunuz. Android işletim sistemli telefonlar (iOS daha sonra) SMS’lerinizi sesli olarak okuyabiliyor. Telefonu yerinden çıkardığınız anda ise kapak kendiliğinden kapanıyor. Yazılım, telefonu araçta unutanlara uyarı vererek kendisini hatırlatabiliyor. “Aracıma git” fonksiyonu ise büyük kapalı otoparklarda otomobilinizi rahatça bulmanızı sağlıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.