enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3203
EURO
35,1119
ALTIN
2.298,90
BIST
9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mutlu ve sağlıklı bir ilişki için değerler niçin önemli

Mutlu ve sağlıklı bir ilişki için değerler niçin önemli
23 Nisan 2021 14:07
A+
A-

DEĞERLERİMİZE ÖNEM VERMELİYİZ

Hepimiz sevmek ve sevilmek isteriz. Bu yüzden de, duygusal bir ilişki içinde olmak ve bağlanmak bizim temel ihtiyaçlarımızdır. Mutlu ve sağlıklı bir ilişkimiz olsun istiyorsak, öncelikle değerlerimize önem vermeliyiz. Değerlerimiz bizim sosyal kimliğimizin ötesinde, bizi biz yapan ve yaşamımıza anlam katan güçlü inançlardır. Yaşam yolculuğumuzda değerler bizim pusulamızdır; bize yol gösterirler.

Diyanet: Nişanlılar El Ele Tutuşmamalı ve Baş Başa Kalmamalı - onedio.com

İLİŞKİNİZDE HANGİ DEĞERLER ÖNEMLİ?

Peki, değerlerimizin gerçekten farkında mıyız? Değerlerimiz yaşam yolculuğumuzda yolumuzu bulmamıza yardım ederler. Değerlerimize önem verirsek, ilişkimizde doğru kararlar verir ve doğru insanı seçeriz. Mutlu ve sağlıklı bir ilişkinizin olabilmesi için öncelikle değerlerinizi bilmelisiniz. Sizin için ilişkinizde hangi değerler önemli? Bu soruya vereceğiniz cevap ne kadar net olursa, yaşamınızı paylaşacağınız doğru insanı bulma şansınız o kadar yüksek olur. Değerler listenizde hangileri öncelikli; sevgi, saygı, güven, aile, hoşgörü, sadakat, samimiyet, hakkaniyet, iletişim, ilgi, eğlence, özgürlük, inanç, dürüstlük, sorumluluklar? İsterseniz listenize kendiniz de ilaveler yapabilirsiniz. 

Bilim İnsanları “Erkekte Bu Özellikler Varsa Onu Kaçırmayın” Diyor | by  Cebindeki Koç | Fitwell Blog

BİRLİKTE OLDUĞUNUZ KİŞİNİN DEĞERLERİ

Değerlerimize uygun seçimler yaptığımız zaman, hayattan daha çok keyif alır ve daha çok mutlu oluruz. Gerek özel gerekse iş hayatımızda doğru kararlar vermek, doğru insanları seçmek için değerlerimize öncelik vermeliyiz. Diyelim ki dürüstlük, değerler listenizde en önemli değerlerden biri. Sevdiğiniz kişiyle her şeyi açık ve samimi bir şekilde konuşmayı seviyorsunuz. Acaba, birlikte olduğunuz kişinin değerler listesinde dürüstlük kaçıncı sırada? Davranışları ve sözleri uyumlu olmayan bir insanla, maddi anlamda güzel bir yaşantınız da olsa, ilişkinizde her zaman güvensizlik duygusunu yaşayacaksınız ve bu duygu sizi huzursuz edecek. Bunun üzerinde iyice düşünmenizi tavsiye ederim. İlişkilerde, zenginlik ve kariyer mutlu ve huzurlu olmak için yeterli olsaydı, şöhretli insanlar her zaman beraberliklerinde mutlu olurlardı. Oysa ki durumun hiç de öyle olmadığını yazılı ve görsel basında görüyoruz.

Yengeç erkeği yoksa ideal eşiniz mi - Son Dakika

ZEVKLERİNİZ VE HOBİLERİNİZ FARKLI OLABİLİR ANCAK…

Hayatta doğru seçimler yapabilmek için değerleriniz üzerine iyice düşünmelisiniz. İlişkilerinizde karar verirken, rehberiniz bu değerler olsun. Sevgilinizle, zevkleriniz ve hobileriniz çok farklı olabilir ancak değerleriniz birbirine yakın olmalıdır. Araştırmalara göre sevdiğiniz insanla değerleriniz ne kadar uyumluysa ilişkinizde o kadar çok mutlu ve huzurlu olacaksınız. Bu yüzden, zorluklarla dolu yaşam yolculuğunuzda, birlikte olacağınız yol arkadaşınızı seçerken değerlerinizi mutlaka göz önünde bulundurun. Unutmayın ki yolculuk uzun ve zorluklarla dolu; güneşli günler olduğu kadar fırtınalı günler de var. Sevgiyle kalın.

 

İlişki ve Yaşam Koçu: Fatih Hersek

https://www.instagram.com/fatihhersekofficial/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.