enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,7419
ALTIN
2.495,39
BIST
9.490,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Yüz Tipinize Göre Hangi Gözlüğü Seçmelisiniz

Yüz Tipinize Göre Hangi Gözlüğü Seçmelisiniz
24 Nisan 2021 09:34
A+
A-

Gözlük seçerken akla ilk gelen soru “Bana yakıştı mı?” Yüz tipinize göre hangi gözlük modeli size yakışır hadi göz atalım.

 

Kalp Şekilli Yüz

Hane14 Kadın Yuvarlak Güneş Gözlügü 6790 Retro Dream Gold Metal Çerçeveli  Küçük Oval Siyah Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Alt kısmı dar, üst kısmı geniş olan yüzler için kalp şeklinde yüz denilebilir. Bu tip yüzlerde alın ve yanaklar geniş, çene dar ve sivridir. Bu tip yüzlerde çerçevenin üst kısmı çok detaylı olmayan köşeli gözlükler yüzü dengeler. Küçük, yuvarlak çerçeveler de bu tip yüzlere çok yakışacaktır. Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz üst kısmı ince, alt kısmı kalın modeller tercihiniz olmalı.

 

Kare Şekilli Yüz

Kadın Gözlük Modelleri / Chamakhbutik.com

Uzunluğu ve genişliği hemen hemen aynı olan yüzlerden kare olarak bahsedebiliriz. Yüz hatları sert ve belirgin olan bu yüz tipinde, elmacık kemikleri ve çene köşelerinizin genişliği aynı olacağı için yüzü ovalleştiren modellere yönelmek doğru olacaktır. Geometrik ya da dikdörtgen çerçeveler yanlış bir seçim olacakken, kedi gözü tarzı ve yuvarlak çerçeveler kare yüz tipine sahip kişilere çok yakışacaktır.

 

Oval Yüz

milliyetçilik Konut önem atasun erkek gözlük - hsmtekstil.com

Oval yüz tipinde yuvarlak yüze oranla daha keskin bir çene ve çok geniş olmayan bir alın söz konusudur. Yüzün uzunluğu genişliğine oranla dikkat çekici şekilde fazla ve elmacık kemikleri ön plandadır. Oval yüz tipine sahip kişiler en şanslı kişilerdir çünkü her model güneş gözlüğünü rahatlıkla kullanabilirler. Yumuşak köşeleri olan kare gözlükler özellikle oval yüzlere çok yakışır.

 

Üçgen Şekilli Yüz

Lüks Pilot Model Şık Uniseks Güneş Gözlüğü

Üçgen yüz tipinde çene ve yanaklar geniş, alın ise dardır. Üçgen tipte bir yüze sahipseniz alnınızı geniş gösterecek düşük saplı çerçevelerden uzak durmalısınız. Tercih edeceğiniz gözlük çene genişliğinizde olmalıdır. Çerçevesiz modeller de bu yüz tipine oldukça uygun olacaktır. Pilot tipi gözlükler ve kedi gözü modeller, üçgen yüzlerin en favori modellerindendir.

 

Elmas Şekilli Yüz

Cat Eye Köşeli Güneş Gözlüğü

Alının dar, çenenin küçük ve sivri olduğu yüz tipine elmas yüz denilebilir. Bu yüz tipinde elmacık kemikleri yüzün en geniş kısmını oluşturur. Elmas tipinde bir yüze sahipseniz gözlük modeli alnınızı ve çenenizi geniş, şakaklarınızı dar göstermelidir. Üst kısmı ağır ve köşeleri vurgulanan gözlükler elmas tipi yüzler için en gözde modellerdir. Düşük saplı modelleri ve desenli gözlüklerden ise kaçınmanızda fayda var.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.