enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İran Seçimlerinde Bir Muhalif

İran Seçimlerinde Bir Muhalif
25 Nisan 2021 14:04
A+
A-
İran’da reformist siyasetçi Taczade cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı
İranlı reformist siyasetçi ve muhalif fikirleriyle bilinen Mustafa Taczade, 18 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olacağını duyurdu.

TAHRAN (AA) – Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi döneminde İçişleri Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan, reformist kanadın önemli siyasetçilerinden Taczade sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İran’da temel yetkilerin bağlı olduğu liderliğin dönemsel olması ve seçimle belirlenmesi gerektiğini savunan Taczade, “Askerlerin asıl görevleri olan ulusal güvenlikle meşgul olmaları ve askerlikle ilgisi olmayan işlerden ellerini çekmeleri için geliyorum. İnsanlara tek yaşam tarzının dayatılmasına karşı çıkmak için geliyorum.” ifadelerini kullandı.

Devletin ulusal ve küresel gelişmelerle uyumlu olmadığını savunan Taczade, düşüncelerin sansür edildiğini ve askeri ortamın özgür ve rekabetçi ortama tercih edildiğini kaydetti.

Devletin halkına dönmesi, bilime, yeteneğe, özgür diyaloğa ve dünya ile barışa öncelik vermesi gerektiğini aktaran Taczade açıklamasında, “Devlet televizyonunun çok sesli ve özel kanalların kurulmasının mümkün olması için geliyorum. Yargı kurumlarının bağımsız ve tarafsız olması için geliyorum.” ifadelerine yer verdi.

ABD ile düşmanlığı “maliyetli ve gereksiz” olarak nitelendiren Taczade, şunları kaydetti:

“ABD ile gerginliği bitirmek ve ilişkileri normalleştirmek için geliyorum. Ezilenlerin sesi olmak için geliyorum. İran’da demokrasi, bölgede barış ve dünya ile ilişki için geliyorum.”

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.