enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Fıstık Ezmesi hakkında bilmediğiniz 5 gerçek

Fıstık Ezmesi hakkında bilmediğiniz 5 gerçek
26 Nisan 2021 13:53
A+
A-

İnsan sağlığına önemli faydaları olduğu bilinen fıstık ezmesi, birçok kişi tarafından günlük olarak kahvaltılarda tüketilmektedir. Peki ya fıstık ezmesinin sadece kahvaltılarda değil bir çok alanda da yer verebileceğinizi biliyor muydunuz? Adeta bir enerji deposu olan fıstık ezmesi, içerisinde çok sayıda vitamin ve mineralleri barındırır. Tadı ile de kendine hayran bırakan fıstık ezmesinin kilo kaybından kansere, hafıza güçlendirmeden uykusuzluğa kadar faydaları bulunmaktadır. Önemli olan bir diğer konu ise fıstık ezmesinin şekersiz ve organik olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. O zaman şimdi de gelin fıstık ezmesinin bilinmeyen faydalarından bahsedelim…

Kilo Alımını Önler

Fıstık ezmesi, sanıldığının aksine protein, lif ve beslenme açısından önemli bir kaynaktır. Yağlı olduğu için diyet listelerinden çıkarılan fıstık ezmesi, kan şekeri seviyeleri ile oynamayarak vücuda sağlıklı elementler salınmasını sağlar. Haftada iki kez az miktarda fıstık ezmesi yemek, kilo alımını önlemeye yardımcı olabilir.

Fıstık Ezmesi Diyette Yenir Mi, Nasıl Kullanılır?

Egzersiz Sonrasında Protein Deposu

Kas kütlesini artırabilmek adına protein tüketimine önem vermek gerekiyor. 100 gram fıstık ezmesinde 27 gram protein olduğu düşünülürse, spor yaptıktan sonra tüketmeniz bu amaca doğru bir şekilde hizmet edecektir. Üstelik hazırlayacağınız smoothie’lere ekleyerek de tüketiminizi de genişletebilirsiniz.

Kol Kası Nasıl Yapılır? En iyi Biceps, Triceps ve Ön Kol Hareketleri!

Uykusuzluğu Giderir

Fıstıkta bulunan aminoasit, uyku hormonu melatonin ve mutluluk hormonu vücutta serotonin salgılanmasını artırır. Bu da kişiyi sakinleştirerek rahat bir uyku uyumasına yardımcı olur.

Yer Fıstığı Yağı, Özellikleri ve Faydaları - fistik.gen.tr

Sağlıklı Yağ Deposu

Yiyecekleri “sağlıklı yağ” diye sınıflandırabileceğimiz birçok sağlıklı yağ deposu besin var, fıstık ezmesi de bunlardan biri. Zeytinyağı, avokado, peynir, bütün yumurtalar ve yer fıstığı yüksek oranda doymamış yağ içerir. Vücudun ihtiyacı olan bu yağdır. Doymamış yağ sağlıklıdır, doymuş yağlar ise sağlıklı değil, vücut için zararlıdır.

Kanser Riskini Azaltmada Etkili

Yapılan bir araştırma, düzenli fıstık ezmesi tüketmenin 30 yaşına kadar iyi huylu meme hastalıklarının gelişme riskini azalttığını ortaya koymuş. Bu hastalıklar ise meme kanserini tetikleyebilme özelliğine sahip.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.