enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5631
EURO
34,7032
ALTIN
2.496,42
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Highlighter Uygulamanın İpuçları

Highlighter Uygulamanın İpuçları
26 Nisan 2021 13:32
A+
A-

Daha taze ve canlı

Parıl parıl parlamanın ve aydınlık bir görünümün şifresi olan highlighter, yanlış kullanımda ise cildinizin olduğundan daha kötü görünmesine neden olabilir. Bu yüzden highlighter’ı nasıl uygulamanız gerektiğini, hangi bölgelere sürmeniz gerektiğini bilmeniz gerekir. 

Highlighter uygulamasının detaylarına geçmeden önce highlighter nedir sorusunu yanıtlayacağız. Zira hala birçok insan highlighter’ın ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmemekte. Dilimizde “aydınlatıcı” olarak yer bulan highlighter, cilde aydınlık ve parlak bir görünüm kazandıran aynı zamanda ciltte ön plana çıkarılmak istenen bölgelere uygulanan bir makyaj ürünüdür. Highlighter kişiye daha taze ve canlı bir görünüm kazandırır. Kontürleme işleminde sıkça kullandığımız higlighter ve bronzer artık makyaj çantalarının vazgeçilmezi haline geldi. Şimdi nasıl kullanmamız gerektiğine bakalım..

How to Apply Highlighter - Best Tutorial from Makeup Artists - YouTube

Yüzünüzde highlighter uygulamanız gereken üç ana bölgeyi bilmeniz gerekir. Bu üç bölge; elmacık kemikleri, kaşların bitme noktasının altı ve dudakların tam kenarıdır. Yani bronzer uygulanmayan yerlerdir de diyebiliriz.

Beauty Lesson: Highlighting and Contouring | Highlighter makeup, Contour  makeup, Blush contour

Highlighter’ı yanaklarınıza uyguluyorsanız, elmacık kemiğinizin en üst noktasında elmacık kemiklerine doğru olan bölgede karıştırarak uygulamanız gerekir. Highlighter’ı başka bir şekilde yorumlayabileceğiniz bölgeniz ise gözlerinizdir. Özellikle kaşın altında kalan kaş kemiğine highlight uygulamak oldukça yaygındır. Böylece kaşlarınız daha kalkık gözükebilir. Bunun yanı sıra göz pınarlarınıza da highlight uygulayabilirsiniz. Bu, gözlerinizin daha iri görünmesini sağlayacaktır.

Yüze uygulanan highlighter’ın kullanılabileceği bir diğer bölge ise burun. Eğer burnunuz favori bölgelerinizdense burnunuzun alına doğru olan yukarı kısmına highlight uygulayabilirsiniz. Burnunuzu olsuğundan daha küçük ve kalkık gözükmesi için bronzerla şekil verirken aynı zamanda highlighterla da destekleyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey ise burnunuza fazla sürmemek aksi taktirde çok parlak ve yağlı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.