enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Hurmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Hurmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor!
26 Nisan 2021 12:17
A+
A-

Ramazanın Vazgeçilmezi Hurmanın Faydaları

Ramazan ayı ile beraber sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir hurma. Her ne kadar Ramazan ile bağdaştırsak da hurmayı günlük hayatımızda da sık sık tüketir olduk. Meyve olarak, tatlandırıcı olarak, hatta yemeklerin içinde bile…

Hâl böyle olunca da hayatımızın her alanına dâhil ettiğimiz bu güzel besin için “Hurmanın faydaları nedir?” diye sorar olduk. Şimdi hurma hakkında bilmediklerimizi konuşalım.

Bol lif içeren besin!

Palmiye ailesine ait bir ağacın meyvesi olan hurma bol lif içeren bir besindir. Tıpkı lif bakımından zengin badem ve ceviz gibi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Aslında tam olarak bu sebeple Ramazan ayında bolca tüketilir. Özellikle sahur vaktinde yenen hurmanın sindirimi geç yapıldığından, uyanıp gününüze devam ettiğinizde vücudunuz hâla sindirim yapmakla meşgul olur. Bu durum hem tokluk hissiyatınızı korur hem de sindirim sisteminizin normal akışında çalışmasını sağlar.

Hurma, yapısında basit bileşenli karbonhidratlar ve pektin gibi çözünür diyet lifleri bulundurur. Bu tip lifler suyu tutma özelliğine sahiptir. Bu sayede küçük bir porsiyon hurma bile midemizde sandığımızdan daha çok yer kaplar. Hurma bu sebeplerle diyet listelerinin de vazgeçilmezlerindendir. Dilerseniz sahurda dilerseniz herhangi bir öğününüzde üç tane tüketmeniz yetecektir.

Hurmanın faydaları! Hurma yemeniz için 8 önemli neden - Güncel yaşam  haberleri

Doğal şekerin en tatlı halidir 

Hurmanın belki de en güzel özelliklerinden bir tanesi, doğal şeker içermesidir. Özellikle de şeker hastalığı ile başınız dertteyse hurma iyi bir alternatiftir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki diyabet hastalarının diyet listelerinde hurma sağlıklı tatlı olarak eklenebilmekte. Bununla birlikte hurma, içerdiği mineraller sayesinde insülin üretimine katkı sağlarken kan şekerini dengelemede de birebirdir. Doğal şeker olması sebebiyle diyet listelerimizde tatlı ihtiyacını karşılayan besin olarak ön plana çıkıyor.

hurmalı tatlı tarifleri | HURMA.COM

Hurmanın vücudumuza faydaları 

-Hurma içeriğindeki ortalama 7-19 oranındaki yüksek lif sayesinde kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

– Antioksidanlar, vücudu zararlı bakteri ve mikroplardan temizler.

– Hurmalar hafıza kaybını önleyici özelliktedir.

– Kan basıncını düzenler, Diyabet ve yüksek tansiyon hastalıklarını tedavi edebilme özelliği taşır.

– Hurma şeker seviyesini dengeler. Hurmanın içerdiği bir şeker türü tüketildikten kısa bir süre sonra çok kolay bir şekilde dağılır. İşte bu şeker türü vücuda dinginlik, enerji ve bol miktarda ısı sağlamaktadır. Bu şeker glikoz olmadığı için bir zararı yoktur.

– Hurmanın bol miktarda içerdiği demir, kansızlığa (anemi) iyi gelir.

– İçeriğindeki B1 ve B2 karaciğerin güçlenmesini ve görevini sağlıklı bir şekilde yapmasını sağlar.

– Bol miktarda kalsiyum ve fosfat içeren hurma genel anlamda kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.– Hurmanın içerdiği bol miktardaki B6 vitaminiyle sinir sistemini ve kasları önemli ölçüde güçlendirir.

– Hurma içerdiği zengin vitamin ve besin kaynaklarıyla özellikle damar sertliği hastalıklarına karşı çok etkilidir.

– Lif ve şeker içermesiyle sindirim sistemine fayda sağlar.

– Antioksidan ve besleyici özelliğinden dolayı cilde sadece sağlıklı bir görünüm kazandırır, cildi yeniler.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.