enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5608
EURO
34,8287
ALTIN
2.417,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Pandemide oruç tutarken bağışıklığınızı da unutmayın

Pandemide oruç tutarken bağışıklığınızı da unutmayın
30 Nisan 2021 16:17
A+
A-

Pandemi yüzünden hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Bu süreçte sağlıklı olabilmek ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek zorundayız. Peki pandemi ile birlikte hem oruç tutup hem de bağışıklık sistemimizi güçlü tutabilir miyiz?

Virüse karşı aldığımız önlemlerin yanında bağışıklık sistemimizi de korumak için önlem almalıyız.Daha sakin ve hareketsiz geçecek olan bu ayda hem sağlığımızı korumak hem bağışıklığımızı güçlü tutmak büyük önem taşıyor. Malum girdiğimiz karantina sürecinde de bazı konulara dikkat etmemiz gerekiyor.

  • Doğru alışveriş en temel denge unsuru olabilir. Planlı yapılan alışverişler hem öğünler arası dengeyi sağlar hem de gereksiz abur cuburdan sizi korur.
  • Mevsim sebzelerine her ana öğünde yer verin.
  • Sahur yemekleri genelde kahvaltıya yakındır. Bu yüzden protein bakımından zengin olan süt yumurta ve peynir gibi seçenekleri sofranızda mutlaka bulundurun. Gece yenilen tuzlu peynirler ertesi gün için susuzluğa sebep olabilir. Tuzlu olduğunu bildiğiniz peyniri bir gece suda bekletirseniz tuzunu atar ve ertesi gün sizi rahatsız etmez.
  • Çiğ veya az pişmiş hayvan ürünleri yemekten kaçının. İyi pişmiş yiyecekleri tercih edin.
  • Ayrıca prebiyotik besinler, sebzeler (pırasa, yer elması, bamya, enginar, kereviz, soğan, sarımsak, kuşkonmaz ) kurubaklagiller (nohut, mercimek, fasulye), tam tahıllar (tam buğday, yulaf, arpa, kepekli pirinç), yağlı tohumlar (ceviz, badem,fındık), meyveler (zeytin, muz, çilek, elma) ve probiyotik ürünler kefir, yoğurt, ayran, boza, tarhana, şalgam suyu, turşular (şalgam suyu ve turşu gibi çoktuzlu gıda tüketiminde yüksek tansiyon hastaları dikkat etmelidirler) bağışıklık sistemini olumlu etkilerler.
  • Bol sıvı tüketin, günde ortalama en az 2 litre su tüketilmesi önemlidir. 
  • Malum güneş ışınlarından uzak kaldığımız dakikalar artışta olduğundan D vitamini takviyesi önemli rol oynar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.