enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
ALTIN
2.506,02
BIST
9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Balon Balığı İçin Ödül Verilecek

Balon Balığı İçin Ödül Verilecek
4 Mayıs 2021 06:13
A+
A-

Kıyılarımızı tehdit eden balık için harekete geçildi

Akdeniz ve Ege’de bolca görülen ve istilacı tür olan balon balığını avlayanlara yönelik olarak ücret ödemesi yapılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre Balon balığının Lagocephalus Sceleratus türünden 500 bin taneye kadar avlayanlara tanesine 5 lira, diğer türlerini avlayanlara ise 5 milyon adete kadar 0.50 lira ücret ödemesi yapılacak. Ödemeler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal destekleme bütçelerinden karşılanacak.

İstilacı balık türlerinden balon balığının avlanmasına yönelik teşvik verilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Balon balığının Lagocephalus Sceleratus türünden 500 bin taneye kadar avlayanlara tanesine 5 lira, diğer türlerini avlayanlara ise 5 milyon adete kadar 0.50 lira ücret ödemesi yapılacak.

BALIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Avlanan balıklar sayesinde Balon balığı varlığı azaltılırken balıkların ekonomiye kazandırılması da sağlanacak. Ödemeler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2021, 2022, 2023 yılı tarımsal destekleme bütçelerinden karşılanacak.

RUHSAT SAHİBİ BALIKÇI GEMİLERİ AVLAYABİLECEK

Balon balıklarının avlamasını ruhsat tezkeresine sahip balıkçı gemisi ile su ürünleri avcılık faaliyeti yapan balıkçılar gerçekleştirebilecek.

ÖDEMELER ZİRAAT BANKASI’NDAN

Avcılığı yapan ve paraya hak kazanan balıkçılar paralarını Ziraat Bankası’ndan alacak. Destekleme ödemeleri kamu kaynağı olduğundan hak sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz, icra, temlik ve benzeri işlemler gerçekleştirilemeyecek.

Belirtilenin dışındaki balon balığı türleri için avcılık yasak!

Usul ve esaslar arasında dikkat çeken maddelerden birinin ise destekleme kapsamında avcılığı yapılacak balon balığı türünün Lagocephalus sceleratus olduğu, diğer balon balığı türleri için avcılık yasak olup, bu türlere ait olan kuyrukların getirilmesi durumunda destekleme ödemesi yapılmayacağı oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.