enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
ALTIN
2.510,43
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sosyal medya fenomenlerini üzecek haber!

Sosyal medya fenomenlerini üzecek haber!
7 Mayıs 2021 08:54
A+
A-

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNE YENİ REKLAM DÜZENLEMESİ!

FİLTRE VE EFEKTİ BELİRTMEK ZORUNDA!

Fenomenler, henüz denemedikleri bir ürüne ilişkin, onaylama anlamına gelecek şekilde paylaşım yapamayacak. Bir üründen bahsederken mevzuata aykırı şekilde sağlık özelliğini vurgulayamayacak, ispatı mümkün olmayan iddialarda bulunmayacak. Fenomenler doktor, diş hekimi, veteriner aracılığıyla ürün tanıtımı yapamayacak. Hediye edilmiş bir giysi veya ayakkabıyı satın almış gibi yapamayacak. Reklam yaparken görsel filtre veya efekt kullanırsa bunu belirtmek zorunda olacak.

Ticaret Bakanlığı, ‘sosyal medya fenomeni’ olarak bilinen ‘sosyal medya etkileyicilerinin‘ uyacakları kurallarla ilgili kılavuz hazırladı.

Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberine göre, sosyal medya etkileyicisi (fenomeni) aracılığıyla yapılan reklamlar, ayırt edilebilir nitelikte olacak. Sosyal medyada sesli, yazılı ve görsel olarak örtülü reklam yapılamayacak.

Uzaklaşma Modu, Siber Zorbalık, Efektler: Instagram'a Yakın Zamanda 8  Önemli Özellik Geliyor! - onedio.com

“BU ÜRÜNLERİ REKLAM VERENDEN HEDİYE ALDIM”

Reklam verenden maddi kazanç, ücretsiz ya da indirimli mal veya hizmet sağlandığı paylaşımlarda, “bu video reklam veren reklamlarını içermektedir”, “bu ürünleri reklam verenden hediye olarak aldım”, “ürünleri bana gönderdiği için reklam verene teşekkürler” ifadesine yer verilecek.

Fenomenler, henüz denemedikleri bir mal veya hizmete ilişkin, onaylama anlamına gelecek ya da deneyimlediği algısı yaratacak şekilde paylaşım yapamayacak.

Influencer Ne Demek? Türkiye'nin En Etkili 10 Influencer'ı

İSPATI MÜMKÜN OLMAYAN TESTLER HAKKINDA İDDİALARDA BULUNMAYACAK!

Bir üründen bahsederken mevzuata aykırı şekilde sağlıkla ilgili özelliğini vurgulayamayacak, ispatı mümkün olmayan araştırma ve testler hakkında iddialarda bulunmayacak. Fenomenler; doktor, diş hekimi, veterinerler ve sağlık kuruluşları tarafından sunulan mal ve hizmetlerin tanıtımını yapamayacak, kendileri de bu ürünleri tanıtamayacak.

Influencer Marketing Nedir? - Dijifabrik Agency

TIKLAMAK ZORUNDA BIRAKMAYACAK

YouTube ve Instagram TV gibi video mecralarında yapılan reklamlar ile canlı yayın niteliğinde olan paylaşımlarda, “daha fazla oku” gibi bir alanı tıklamak zorunda bırakmadan, reklam yapıldığına dair sabit bir bilgilendirme alanı yer alacak. Bu alanda, “bu video reklam içermektedir”, “reklam verenin destekleri ile”, “bu ürünleri hediye olarak aldım” ifadeleri yer alacak.

Instagram, Facebook, Twitter gibi fotoğraf ve mesaj paylaşım mecralarında paylaşılan fotoğrafın ve/veya mesajın içinde ya da altında veya açıklamalarında reklam verene ilişkin ad, marka, ticaret unvanı gibi tanıtıcı bilgilere yer verilecek.

Qué es Swipe Up en Instagram y cómo usarlo en tus stories

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.