enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5881
EURO
34,7593
ALTIN
2.507,05
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

900 metre derinlikte yaşıyor

900 metre derinlikte yaşıyor
13 Mayıs 2021 10:51
A+
A-

Amerika’nın Kaliforniya eyaletindeki bir sahil kıyısında sahilde gezenler tarafından “canavara benzeyen” bir balık bulundu. Balığın cam kırığı şeklindeki keskin dişleri dikkat çekerken, 900 metre derinlikte yaşadığı belirtildi.

Amerika’nın Kaliforniya eyaletindeki bir sahil kasabasında yürüyüşe geçen sahil tutkunları, daha önce hiç rastlamadıkları bir canlıya rastladı. Hızlı şekilde canlının yanına koşan sahil tutkunları, balığın cam kırığı şeklindeki keskin dişlerini görünce büyük şaşkınlık yaşadıklarını aktardı.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre kıyıya vuran balığın Pasifik futbol topu olarak da adlandırıldığı belirtildi.

Kaliforniya Eyaleti Parkları’ndan da balığa ilişkin açıklama geldi. Yetkiler, garip bir görüntüye sahip bu türün 200’den fazla üyeye sahip fenersiler takımına ait olduğunu bildirdi. Latince adı Himantolophus sagamius olan korkunç yaratığın, 900 metre derinlikte yaşadığı bildirildi.

ERKEKLER 2,5 METREYE KADAR ULAŞABİLİYOR

Sahile vuran balığın dişi olduğu düşünülüyor. Zira yetkililer, dişilerin tepelerinde “karanlık sularda avlarını cezbedebilmek için yem olarak kullandığı biyolüminesan uçlu uzun bir çıkıntı” olduğunu belirtti. Ayrıca dişilerin 1 metre, erkeklerinse sadece 2,5 santimetre uzunluğa ulaşabildiğini sözlerine ekledi.

Crystal Cove Eyalet Parkı’nın Facebook gönderisinde ise “Gerçek bir fener balığını sapasağlam görmek çok nadir bir olay. Balığın nasıl ve neden kıyıya vurduğu gizemini koruyor” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.