enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Elon Musk: Kripto paralara inancım yüksek

Elon Musk: Kripto paralara inancım yüksek
14 Mayıs 2021 06:33
A+
A-

Tesla araç alımlarında bitcoin kullanımını askıya alınca, piyasalar alt üst olmuştu

EElektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın kurucusu Elon Musk, bitcoine ilişkin mesajlarının piyasaları sarsmasının ardından, “kripto paralara inancının yüksek olduğunu” söyledi.

Salı günü, Tesla araç alımlarında bitcoin kullanımının askıya alındığını açıklanmasının ardından bitcoin yüzde 10 değer kaybetmişti. Elon Musk bu kararın arkasında, fosil yakıt kullanımının önüne geçmek olduğunu savunmuştu.

Dijital paralara ilişkin görüşlerine Twitter üzerinden açıklık getiren Elon Musk, “Açıkçası kripto paralara inancım yüksek, ama bu özellikle de kömür gibi fosil yakıtların kullanımında büyük bir artışa neden olmamalı” dedi.

Tesla, şirketin ürettiği araçların bitcoin ile satın alınabileceğini 23 Mart’ta duyurmuştu. Bu karar, çevreciler ve bazı yatırımcılar tarafından tepki çekmişti.

Tesla hisseleri ve bitcoinin değeri hafta başında ciddi bir düşüş yaşadı, 780 dolardan 652 dolara düştü. Bitcoin de benzer bir düşüş yaşayarak 58 bin dolar seviyelerinden 45 bin 600’lere kadar düştü. Sonrasında görülen toparlanmayla bitcoin Perşembe akşamı itibarıyla 50 bin 80 dolar düzeyinden işlem gördü.

Bitcoin’in değeri, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın kripto para birimlerine ilişkin uyarısının ardından da düşmüştü. Yellen, bitcoin ile yapılan ticari işlemlerin “son derece verimsiz” olduğunu söylemişti.

Araştırma şirketi Wedbush, Tesla’nın bitcoine ilgisi ve dijital para birimine bağlanmış olmasına rağmen, Tesla hisselerinin yükselmesini bekliyor. Ancak bunun nedeni bitcoin yatırımları değil, elektrikli araç endüstrisindeki büyüme olacak.

Daniel Ives, “Tesla’nın büyüme hikayesine bitcoinin gölge düşürdüğünü” ancak Tesla’nın eninde sonunda elektrikli araçlarla yeniden yatırımcıların ilgisini çekeceğini öngörüyor. (BBC)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.