enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4583
EURO
34,7624
ALTIN
2.476,08
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Elon Musk “Dogecoin Bitcoin’i geride bırakabilir!”

Elon Musk “Dogecoin Bitcoin’i geride bırakabilir!”
16 Mayıs 2021 07:56
A+
A-

BİTCOİN ÜRETMEK İÇİN ÇOK FAZLA ENERJİ HARCANIYOR

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin (DOGE)’in ölçeklenebilirliğini önemli ölçüde artırmak istiyor, böylece kripto para Bitcoin’i geride bırakabilir.

Elon Musk, Dogecoin (DOGE)’in ölçeklenebilirliğini önemli ölçüde artırmak istiyor

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’i Bitcoin ile karşılaştıran bir tweet’e verdiği yanıtta, bazı büyük değişiklikler uygulanırsa, meme kripto para biriminin Bitcoin ‘e karşı avantaja sahip olabileceğini belirtti. Özellikle Elon Musk, Dogecoin’in blok süresinin ve blok boyutunun on kat artmasını istiyor. Hem Bitcoin hem de Shiba Inu’dan esinlenen kripto paranın keyfi olarak 1 megabaytlık blok boyutu sınırı vardır. Daha büyük bloklar geçersiz sayılır.

Dogecoin başlangıçta yalnızca en büyük kripto para biriminin bir mem kopyası olarak oluşturuldu, bu durum kimseye şaşırtıcı gelmiyor. Çünkü BTC’nin piyasada çok sayıda kopyası mevcut. Bununla birlikte şaka kripto parası, Bitcoin’den daha hızlı işlem sürelerine sahip olacak şekilde modellendi. Madenciler 10 dakika yerine her dakika yeni bloklar üretiyor, ancak bu milyarder için yeterli değil.

 

Elon Musk: Eğer Doge bunu yapamazsa ben yaparım

Elon Musk ayrıca, Dogecoin’in işlem ücretlerinin şu anda bulundukları yerden 100 kat düşmesini istiyor. Bu, kripto para birimini ticaret için daha çekici hale getirecek bir gelişme. 15 Mayıs itibariyle, ortalama Dogecoin işlem ücreti 1,59 dolar, bu da üç ay öncesine göre yüzde 824 daha yüksek. Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter üzerinden bir kullanıcısının kendisine yönelttiği soruya da kritik yanıtlar vererek yine piyasanın gündemine oturdu.

Milyarder Elon Musk , bir kullanıcının “Teknik olarak istediğin her şeye imkan tanıyan ve altyapısal olarak da destek sağlayan bir kripto parayı neden sıfırdan yapmıyorsun” sorusuna yanıt vererek dikkatleri üzerine çekti. Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, geçen hafta içerisinde Elon Musk, Bitcoin üretmek için çok fazla enerji harcandığını ve bunun da doğaya zarar verdiğini söyledi. Bu açıklamaların ardından Bitcoin fiyatı 10.000 dolardan fazlasını sildi. Elon Musk kullanıcının sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

 

 

Eğer Doge bunu yapamazsa ben yaparım. Sıfırdan yeni bir kripto para geliştirmek çok büyük bela…

Kripto paranın fiyatı Elon Musk’un açıklamalarının ardından sıçradı, daha sonra ise geri çekildi. Beşinci en büyük kripto para birimi Dogecoin, yazım sırasında yüzde 1,9 oranında düşüşle 0,52 dolar seviyesinden işlem görüyor. Popüler altcoin şu anda 68,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Doge yazım sırasında piyasa değeriyle 10 milyar dolarlık bir son 24 saatlik işlem hacmini yönetiyor.

 

 

 

 

 

 

kaynak:kriptokoin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.