enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Rusya ve ABD Uzayda Savaşacak

Rusya ve ABD Uzayda Savaşacak
18 Mayıs 2021 10:57
A+
A-

Uzayda ilk filmi kim çekecek yarışı kızıştı

Elon Musk ve NASA’nın uzay filmi için Tom Cruise ile anlaşmasının ardından Rusya uzay filmi için uzaya yönetmen ve oyuncu gönderiyor. Hazırlıklara başlayan yönetmen Klim Shipenko ve oyuncu Yulia Peresild eğitimlerini tamamladıktan sonra ekim ayında yolculuğa çıkıyor. Film ekibi santrifüj ve yer çekimsiz ortamı simüle eden eğitimlere başladı.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) film çekimi için yönetmen ve oyuncu gönderileceğini açıkladı.

Hazırlıklara başlayan yönetmen Klim Shipenko ve oyuncu Yulia Peresild eğitimlerini tamamladıktan sonra ekim ayında yolculuğa çıkıyor.

Roscosmos, Alyona Mordovina ve Alexey Dudin’in ise yedek ekip olarak seçildiğini açıkladı. Rus ekibin 5 Ekim’de yola çıkması planlanıyor. Film ekibi santrifüj ve yer çekimsiz ortamı simüle eden bir dizi zorlu eğitimden geçecek.

Tom Cruise da aynı ay bir film için uzaya gidecek. Eğer her şey yolunda giderse Cruise, Ekim 2021’de Crew Dragon kapsülü ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na fırlatılacak.

(NTV)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.