enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yedikçe Kilo Verdiren Lezzet

Yedikçe Kilo Verdiren Lezzet
22 Mayıs 2021 17:13
A+
A-

Maş fasulyesinin pek çok faydası vardır. Son zamanlar bu kadar sık gündemimize gelen maş fasulyesi; fasulye filizi ile popüler hale gelmiştir. Besin değerleri çok yüksektir ve düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca kalori, yağ ve sodyum açısından düşük olmasıyla beraber kolesterol de içermeyen maş fasulyesinin faydalarına gelin detaylıca bakalım…

Protein kaynağıdır: Maş fasulyesi izolösin, lösin ve valin olarak bilinen besinlere sahiptir, bu nedenle vejetaryenler için etkili bir seçim haline gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre, maş fasulyesi yüzde 20 ya da 24 kadar amino grup asit barındırmaktadır. Tam bir protein kaynağı olarak görülmektedir.

 

Maş Fasulyesi Faydaları Zararları Neler? Nasıl Yenir?

 

Kalp sağlığını korur: Maş fasulyesi LDL olarak bilinen kötü kolesterol seviyelerini azaltabilmektedir. Ayrıca antioksidan olan maş fasulyesi kan damarlarındaki hasarı ve inflamasyonu azaltarak kolesterol seviyelerini düzenlemektedir. LDL kolesterolüne etki etmesi maş fasulyesinin kalp krizi ve felç gibi ölümcül kardiyovasküler hastalıkların oluşma riskini azaltmasını sağlamaktadır. Maş fasulyesi kan dolaşımını artırmakta ve anti inflamatuar bir etki göstermektedir.

 

Maş fasulyesi ile zayıflayın - Güncel yaşam haberleri

 

Yüksek kan basıncını azaltır: Maş fasulyesinin kardiyovasküler hastalıkların risk faktörü ile mücadele etme yeteneği vardır. 2014 yılında yayınlanan bir çalışmaya göre, maş fasulyesi kan basıncı seviyelerine etki edebilmektedir. Araştırmacılar ayrıca maş fasulyesinin anti-hipertansif özelliğine sahip olması nedeniyle protein fragmanlarının yüksek konsantrasyonuna etki edebildiğine inanmaktadır. Böylece, kan basıncının azalmasına yardımcı olur.

 

Kanserle mücadele eder: Maş fasulyesi yüksek oranda amino grup asit içermektedir. Bu içerik maş fasulyesini kanser gelişimi ile mücadele etmek için etkili hale getirmektedir. Yapılan klinik çalışmalara göre, maş fasulyesi kanser karşıtı aktivite göstermektedir. DNA hasarını önlemekte ve tehlikeli hücre mutasyonlarını ortadan kaldırmaktadır. Antioksidan kapasitesi oldukça fazla olan maş fasulyesi serbest radikalleri deyim yerindeyse süpürüp atmaktadır.

 

Maş Fasulyesi 1 Kg - Lazımbana'da

 

Kilo vermeye yardımcı olur: Maş fasulyesi yüksek protein ve diyet lifi içermektedir. Araştırmalar, lif oranı yüksek olan bu fasulyenin tokluk hormonu olan kolesistokinini harekete geçirdiğini göstermektedir. Yine yapılan başka çalışmalara göre ise, maş fasulyesi tüketimi tokluk hissi yaratmaktadır. Günlük olarak tüketilen maş fasulyesi kilo verme sürecinde tokluk hissi yaratarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

 

Göz sağlığını destekler: A vitamini uzun yıllar görme sağlığındaki iyileşme ile ilişkili bulunmuştur. Bu vitamin serbest radikallere karşı gözlerin hücrelerini korumak için bir antioksidan ajan olarak hareket etmektedir. Bu şekilde, maş fasulyesi glokom, katarakt ve makula dejenerasyonunu önlemeye yardımcı olabilmektedir. Maş fasulyesi tüketerek daha sağlıklı ve daha iyi bir vizyona sahip olunabilmektedir.

 

Maş Fasulye 1 Kg Satın Al

 

Uçukları tedavi eder: Uçuklar acı verici ve rahatsız edici olabilmektedir. Enfeksiyon kaptıklarında daha ciddi sağlık durumlarına yol açabilmektedirler. Maş fasulyesinde bulunan lizin denilen özel bir enzim bu yaraların oluşmasını ve büyümesini engellemektedir. Maş fasulyesinde bulunan bu enzim uçuklar için oldukça etkilidir.

 

Cilt sağlığına iyi gelir: Maş fasulyesi cilde parlaklık ve ışıltı katmaktadır. Bakır içeriği nedeniyle çeşitli yüz paketleri ve yüz kremleri kullanımını arttırmaktadır. Peeling yapmak için de oldukça güzel bir seçenek olan maş fasulyesi tamamen doğal ve ev yapımı bir peeling halini alabilmektedir.

 

Maş Fasulyesinin Faydaları - Faydalı Şifalı Bitkilerle Bitkisel Tedavi

 

Saç sağlığına iyi gelir: Bakır açısından zengin olan maş fasulyesi kafa derisini korumak için faydalıdır. Bakır insan vücudundaki demir, kalsiyum ve magnezyumun uygun şekilde kullanılmasını garanti etmektedir. Verimli şekilde çalışmasıyla kafa derisi beslenmekte ve parlak, uzun, güçlü ve kalın saçlar ile sonuçlanmaktadır.

 

Yaşlanma karşıtıdır: Maş fasulyesi güçlü bir anti-aging olarak değerlendirilmektedir. Bakır açısından zengin olması bu fasulyeyi kırışıklık, yaşlılık lekeleri ve yaş hatlarının varlığını azaltmak için etkili hale getirmektedir. Düzenli olarak tüketilen maş fasulyesi aynı zamanda saç ve tırnak sağlığına da olumlu etkiler sağlamaktadır.

 

 Maş Fasulyesi Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

 

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 1 su bardağımaş fasulyesi(bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 yemek kaşığınar
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığınar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1/2 adetlimonun suyu
  • 1/2 demetdereotu

Maş Fasulyesi Salatası Tarifinin Püf Noktası

Fasulyeleri fazla haşlarsanız dağılacaktır. 10-15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.

 

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Maş fasulyesini bir gece önceden ıslatın.

  2. Islattığınız fasulyeleri 10-15 dakika haşlayın.

  3. Dereotunu ince ince kıyın.

  4. Haşlanan fasulyeleri soğutun.

  5. Cam bir kasede maş fasulyesi ve nar tanelerini karıştırın.

  6. Başka bir kasede nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırın.

  7. Hazırladığınız sosu maş fasulyesiyle karıştırın. En son ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve salatanız hazır! İşte bu kadar, afiyet olsun!

 
 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.