enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Mutlu ve sağlıklı bir evlilik için doğru eş seçimi

Mutlu ve sağlıklı bir evlilik için doğru eş seçimi
24 Mayıs 2021 10:52
A+
A-

EŞİMİZİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

 

Yaşantımız boyunca iki önemli seçim yapıyoruz; iş seçimi ve eş seçimi. Mutlu ve sağlıklı evliliklerde eşlerin değerleri, evlilikle ilgili düşünceleri ve beklentileri uyumludur.

 

“DEĞERLERİMİZ”

Değerlerimiz yaşantımıza anlam katan, bize yol gösteren pusulamızdır. Önce kendi değerlerimizin farkında olmalıyız ki kendimize uygun bir eş seçebilelim. Değerler listemizde sevgi, saygı, güven, hoşgörü, dürüstlük, kariyer, eşitlik, iletişim, toplumsal statü, kişisel gelişim, özgürlük, yardımseverlik, aile gibi değerlerden hangileri bizim için öncelikli?

 

“DEĞERLERİMİZ TESTİ”

Kendi değerlerinizi bulmanız için size yardımcı olayım. Şimdi kağıdı kalemi alın ve sizin için en önemli 5 değeri nedenleriyle birlikte yazın. İşte gelecekteki mutluluğunuz, büyük ölçüde bu sorulara vereceğiniz cevaplara ve eşinizin değerlerinin sizinkilerle ne kadar benzer olduğuna bağlı. Sevgi, saygı, güven, hoşgörü ve iletişim gibi değerler çiftleri birbirine yaklaştıran ve bağlayan çok önemli değerlerdir. Bu yüzden, eşimiz olmasını hayal ettiğimiz kişinin bu değerler hakkındaki düşüncelerini evlenmeden önce öğrenmeliyiz. Bu bağlar ne kadar kuvvetli olursa, evliliğimiz o kadar sağlam olur.

 

Psikoloji - Doğru Eş Seçimi - DoktorTakvimi.com

 

“BEKLENTİLER”

Sevdiğimiz kişiye, “Evlilik ile ilgili düşünceleri neler? Bizden beklentileri neler?” Evlilikte kadının veya erkeğin rolünün ne olması gerektiğini düşünüyor?” gibi can alıcı sorular sormalı ve evlilikle ilgili düşüncelerini ve bizden beklentilerini mutlaka öğrenmeliyiz.

 

Evlilik - Sağlıklı Bir Evlilik İçin Doğru Eş Seçimi Nasıl Yapılır? -  DoktorTakvimi.com

 

“SORUMLULUKLAR VE KURALLAR”

Diğer önemli bir konu da, evliliğimizde sorumluluklarımızın ve kurallarımızın ne olacağıdır. Evlilik uzun bir yolculuktur. Hayat arkadaşınızla birlikte bu yolculukta zaman zaman çok zor günler geçireceksiniz. Bu zor günlerde, birbirinize destek olur ve “Biz” olmayı başarabilirseniz ayakta kalabilirsiniz.

 

İlişki Koçluğu | Ceren Yılmaz Danışmanlık

 

“BİZ OLABİLMEK”

Evliliğimizde “Biz” olabilmek için de değerlerimizin ve düşüncelerimizin uyumlu olması, kuralların ve sorumlulukların birlikte belirlenmesi gerekiyor. “Biz” olmayı başarabilen çiftler yaşam yolculuğunda karşılaştıkları zorlulukların üstesinden gelebiliyorlar. Bu yüzden, evlenmeden önce sağlıklı ve doğru bir karar vermek için bütün bu noktaları göz önünde bulundurmalıyız.

Sonuç olarak, hangi değerlerin sizin için öncelikli olduğunu tespit etmekte zorlanıyorsanız ve kafanızda hâlâ soru işaretleri varsa, mutlu ve sağlıklı bir evlilik yapmak için bir İlişki Koçu’ndan yardım almanızı tavsiye ederim. Unutmayın ki vereceğiniz karar sizin geleceğinizi belirleyecek.

 

 

 

 

İlişki Ve Yaşam Koçu – Fatih HERSEK

https://www.instagram.com/fatihhersekofficial/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.