enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

En yüksek binaya ödül yağmuru

En yüksek binaya ödül yağmuru
26 Mayıs 2021 09:23
A+
A-
Avrupa’nın en yüksek binası Lakhta Center’a 4 ödül
 
İSTANBUL(AA) – Rönesans Holding grup şirketi Rönesans İnşaat tarafından inşa edilen, 462 metre yüksekliğiyle “Avrupa’nın en yüksek binası” Lakhta Center, prestijli ödül programı CTBUH (Council on Tall Buildings and Urban Habitat/Yüksek Yapılar ve Şehir Alanı Konseyi) Awards 2021’de 4 ödül birden kazandı.

Rönesans Holding’den yapılan açıklamaya göre, yüksek yapılar ve kentsel gelişim alanında ana uluslararası ödül olan CTBUH Awards 2021 sonuçları duyuruldu.

Yarışmada Rönesans İnşaat tarafından Rusya’nın St. Petersburg kentinde inşa edilen Lakhta Center, 4 kategoride ödül aldı. 462 metre yüksekliğiyle dikkati çeken gökdelen, uluslararası jüri tarafından “Yüksek Katlı Binaların Cepheleri” kategorisinde en iyi proje olarak seçildi. Konferans katılımcılarının genel oylama sonuçlarına göre ise “Avrupa’nın En İyi Yüksek Binası”, “Yüksek Binaların İnşası” ve “400 Metreden Yüksek En İyi Bina” ödüllerini kazandı.

İki aşamada gerçekleşen ödül programının ilk etabını kazanan projeler, son aşama olan 18-19 Mayıs’ta çevrim içi olarak gerçekleşen finalde yarışmaya hak kazandı. Şikago’da gerçekleştirilen finalde son 2 yılda inşa edilen 160’tan fazla proje yarıştı.

Lakhta Center, yarışmada 4 birincilik elde etti. Kazananlar, dünyanın önde gelen mimarları, şehir planlamacıları ve yüksek binaların tasarımı, yapımı ve işletilmesinde görev yapan uzmanların yer aldığı bir jüri tarafından seçildi. Konferansa katılan sektörün kanaat önderleri, projeler arasında yapılan genel oylamada favorilerini belirledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Lakhta Center konseptini geliştiren mimar Tony Kettle, “Lakhta Center, tasarımı ve inşası çok zor koşullarda gerçekleştirilen eşsiz bir bina. Binanın zarif cephesinin oluşturduğu hareket yanılsaması, enerjiyi tüm biçimleriyle bünyesinde barındırıyor. Zarif bir sivri uçla taçlandırılan yenilikçi ve enerji verimliliği yüksek gökdelen, şimdiden şehrin simgesi haline geldi. Tam 5 kategoride adaylığımızla önde başladığımız bu prestijli yarışı, 4 ödül alarak tamamladık. Sonuçtan oldukça mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.