enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3203
EURO
35,1119
ALTIN
2.298,90
BIST
9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kadına Taciz Video Oyunlarında da var

Kadına Taciz Video Oyunlarında da var
26 Mayıs 2021 12:46
A+
A-

Kadın oyuncuların yüzde 59’u cinsiyetlerini gizlemek zorunda kalıyor

Oyun endüstrisi her geçen gün büyürken, kadınlara yönelik hakaret ve ayrımcılık ciddi bir sorun teşkil ediyor. Video oyunu endüstrisi her geçen gün büyürken, yeni yapılan bir ankette çevrimiçi oyun oynayan kadınların yüzde 59’unun, gördükleri incitici ve rahatsız edici tavırlar nedeniyle oyunlarda cinsiyetlerini gizlediği ortaya çıktı.

Piyasa araştırması şirketi Reach3’ün 900 kadın oyuncuyla düzenlediği ankete göre ABD’deki oyuncuların yüzde 41’ini kadınlar oluşturuyor.

2020’de oyun endüstrisinin toplam değeri 179,7 milyar doları buldu. Bu rakam, 2019’daki miktardan yüzde 20 daha fazla.

Cinsiyet fark etmeksizin sadece ABD’de 28 milyon yeni oyuncu bulunuyor.

Öte yandan çevrimiçi oyunlarda taciz ve cinsiyetçilik ciddi bir sorun teşkil ediyor.

Çevrimiçi oyunları oynayan kadınların yüzde 77’si cinsiyetlerinden ötürü başta hakaret, küfür, uygunsuz cinsel içerikli mesajlar, küçük düşürücü yorumlar ve yargılayıcı yaklaşımlar olmak üzere birçok rahatsız edici ve ayrımcı tavırla karşılaştıklarını belirtti.

Ankette bu sorunlar nedeniyle çevrimiçi oyunlardaki kadın oyuncuların yüzde 59’u cinsiyetini gizlediğini söyledi.

Ancak katılımcıların yüzde 71’i, oyun şirketlerinin kadın ve erkek temsillerine eşit şekilde yer verilen reklamlarla bu ayrımcı tavra karşı bir hamle yapabileceğini düşünüyor.

Katılımcıların yüzde 57’si kadınlara e-sporda daha fazla yer verilmesi gerektiğini düşünürken, yüzde 31’iyse Twitch ve YouTube gibi platformlarda oyun yayını yapan kadınların daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Anket sonuçlarında kadınların, “erkeklerin oynadığı oyunları oynamadığına” yönelik görüşün de gerçekleri yansıtmadığı görüldü.

Kadın oyuncuların yüzde 88’i birinci şahıs nişancı (FPS), çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA), dövüş ve spor türünde oyunlar oynarken, yüzde 75’i de aksiyon ve hayatta kalma türünde oyunları tercih ediyor. (Independent)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.