enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4281
EURO
34,4490
ALTIN
2.490,11
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Pazar yeri, yılda 1 milyon liralık elektrik üretecek

Pazar yeri, yılda 1 milyon liralık elektrik üretecek
26 Mayıs 2021 13:19
A+
A-

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki kapalı pazar yerinin, çatısına kurulacak güneş enerjisi santrali ile yılda 1 milyon liralık elektrik üreteceği aktarıldı. Projenin 3 yıl içerisinde ise kendisini amorti etmesi tahmin ediliyor.

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki, çevresinde yüksek binalar bulunmadığı için günün her saati güneş gören kapalı pazar yeri, çok yakında üreteceği elektrik ile ilçe ekonomisine katkı sağlayacak. Elbistan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan yüklenici firmanın çalışmaları devam ederken, pazar yerinin 7 bin 600 metrekarelik çatısı üzerine yerleştirilecek 1530 güneş paneli sayesine elektrik enerjisi üretecek olan güneş enerjisi santralinin (GES) kurulu gücü 500 kilovat olacak.

Pazar yeri, yılda 1 milyon liralık elektrik üretecek

“KENDİSİNİ 3 YILDA AMORTİ EDECEK”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, çalışmaların çok yakında tamamlanacağını, ilçe halkının taze meyve ve sebzesini temin ettiği pazar yerinin bundan sonra elektrik de üreteceğini söyledi. Enerji üretiminde yenilenebilir kaynakların çok önemli olduğunu, su nedenle böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Gürbüz, GES’in tamamen çevreci olduğunu kaydetti.

Pazar yeri, yılda 1 milyon liralık elektrik üretecek

Başkan Mehmet Gürbüz şöyle devam etti:

“Elbistan Belediyesi olarak şehrimizin ihtiyaç duyduğu tüm elektrik enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından temin etmekle ilgili bir proje gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 10 bin metrekare bir alan üzerinde yapmış olduğumuz GES projemiz bir hafta içerisinde tamamlanacak. Yürütülen bu proje ile sokak aydınlatmalarından rekreasyon alanlarına, kamu ortak alanlarından belediye hizmet alanlarına varıncaya kadar belediyemizin karşılamış olduğu tüm fatura giderleri GES projemiz aracılığıyla karşılanmış olacak. Projenin kendisini 3 yılda amorti etmesi bekleniyor. Yıllık 1 milyon lira gelir elde edeceğiz. Burada daha önce ödemiş olduğumuz faturaların üzerine herhangi bir kaynak koymayacağız. Proje kendi kendini amorti etmiş olacak. Yaklaşık 17 yıl da belediyemize gelir sağlamış olacağız. Üreten, kalkınan, gelişen bir Elbistan için şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.