enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,51
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bir Düş Gördüm filmine yurt dışından büyük ödül!

Bir Düş Gördüm filmine yurt dışından büyük ödül!
27 Mayıs 2021 11:24
A+
A-

Yönetmenliğini Murat Çeri’nin gerçekleştirdiği Bir Düş Gördümf filmi ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Film, Amerika’nın New York şehrinde düzenlenen 10. Uluslararası New York Film Yapımcıları Festivalinde En İyi Erkek oyuncu (Harun Reha Pakoğlu), En İyi Sinematografi ve En İyi Senaryo dallarında aday gösterilen Bir Düş Gördüm En İyi Sinematografi ödülünün sahibi oldu. 

 

Bir Düş Gördüm filmine İskandinav Uluslararası Film Festivali'nde 2 ödül |  NTV

 

Film Murat Çeri’nin çocukluk hikayelerinden derleyerek çektiği film Bolu’nun Seben ve Gerede ilçelerinde geçiyor. Filmin hikayesi şöyle:

Tarık, 8-10 yaşlarında bir çocuk. Araba kazasında babası vefat ediyor, annesi komada, kendisi de hafıza kaybı geçirdiği için hiçbir şey hatırlamıyor. Sadece geçmişine dair hatırladığı o simgesel rüyalar ve düşler var. Zaten film ismini de buradan alıyor: ‘Bir Düş Gördüm’. Kimsesi kalmadığı için dedesiyle ninesinin yanına gönderiliyor. Dedesi ninesi köyde, çocuk şehirli bir çocuk, buradan zaten bir çatışma doğuyor. Oraya alışması, adetler, gelenekler, görenekler her şey yoluna girdi derken evlerinin arkasında bir eşeğin ölmesi ve üç aylık bir sıpasının olması… Bilinçaltında Tarık o sıpayla kendi arasında bir bağ kuruyor, onu yaşatmaya çalışıyor. Sanki onu yaşatırsa kendisi de yaşayacak, ailesine kavuşacak gibi algılıyor.

 

 

Bir Düş Gördüm" Sao Paolo Film Festivali'ne Gidiyor! - Haberler -  Beyazperde.com

 

Filmin oyuncu kadrosunda; Harun Reha Pakoğlu, Recep Çavdar, Nevzat Yılmaz, Ferda İşil, İsmail Hakkı, Fatih Dokgöz, Mustafa Halezeroğlu, İsmail Kavrakoğlu, Emin Yalçın, Yakup Baybarz, Furkan Aydın Çelik, Yusuf Can gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Murat Çeri’nin ilk uzun metrajlı filmi olan Bir Düş Gördüm, daha önce Finlandiya, Tayland, Rusya, Hindistan ve Nepal’den birçok ödüle layık görülmüştü.

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.