enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TATLI BADEM YAĞININ FAYDALARI

TATLI BADEM YAĞININ FAYDALARI
31 Mayıs 2021 07:03
A+
A-

BADEM YAĞI NEDİR?

Tatlı badem yağı, tatlı bademden üretimi gerçekleştirilmiş olan bir yağ çeşididir. Tatlı badem yağının 20 gram kadarında 120 kalori bulunmakta olup aynı zamanda 14 gram doymuş yağ ve doymamış yağ %30 oranında da E vitamini bulunur.

TATLI BADEM YAĞI NASIL ELDE EDİLİR?
Tatlı badem yağı, badem ağacı tohumu olan bademlerden soğuk sıkma yöntemiyle elde edilir. Tatlı badem yağı; hafif kokulu, soluk sarı renge sahip ve ceviz tadında bir sabit yağ çeşidi olma özelliği barındırmaktadır.

Türkiyenin Doğal Sağlık Merkezi

  • Göz altındaki mor halkaların geçmesini sağlar.

Badem yağı içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde göz altında oluşan mor halkaları giderir. Badem yağını elinizle göz altlarına sürerek masaj yapabilirsiniz. Ancak gözle temas etmemesine özen gösterin.

  • Cildi güzelleştirir.

Badem yağı sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. A, B ve E vitamini bakımından zengin olan badem yağı, cildi nemlendirerek emilimi arttırır. UV ışınlarına maruz kalan kişilere sık sık önerilir. Özellikle hassas cilde sahip olan kişiler tarafından kullanılması önerilir.

Badem Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları - MorTilki.com

  • Kalp rahatsızlıklarını önemli ölçüde azaltır.

Folik asit, potasyum, doymamış yağ değeri yüksek olan badem yağı, kalp dostudur. Felç ve kalp krizine yakalanma riskini düşürür.

  • Kolesterolü dengeler ve düzenler.

Kötü kolesterol başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa yol açabilir. Yiyeceklerin içinde badem yağı kullanmak, kötü kolesterolün dengede tutulmasını sağlar.

  • Sinir sistemini korur, hafızayı güçlendirir.

Omega 3 bakımından zengin olan badem yağı, sinir sisteminin rahatlamasına yardımcı olur. Özellikle gece uyumadan önce bir bardak süte birkaç damla badem yağı damlatarak tüketmek, hafızayı güçlendirir.

Saç, Sakal İçin Badem Yağı Faydaları, Ne İşe Yarar? - Nefis Yemek Tarifleri

  • Tırnakları güçlendirir ve kırılmasını önler.

Vitamin değerleri düşük olan kişiler, tırnaklarının sürekli kırıldığından şikayetçidir. Günde bir kez pamuk yardımıyla tırnaklara badem yağı sürmek, tırnakların daha güçlü uzamasını sağlar. Aynı şekilde kırılmalarını ve mantar enfeksiyonlarını da önler.

  • Diyabete karşı etkilidir.

Kan şekeri değerini düzenleyen badem ve badem yağı, insülin üretimini arttırır. Bu nedenle diyabet hastalarının sabahları badem veya badem yağı tüketmesi önerilir.

  • Masaj yapımında kullanılır, kasları gevşetir.

Badem yağının en çok kullanıldığı alanlardan biri de masajdır. Kasları gevşetici ve rahatlatıcı özelliğiyle özellikle kol, bacak ve sırt bölgesine yapılan masajlarda kullanılabilir.

  • Saçları korur ve kepeklerden arındırır.

Duş aldıktan sonra saçlara birkaç damla badem yağı sürerek saç derisine masaj yapmak, ölü derilerden kurtulmanızı sağlar. Aynı zamanda saçtaki kepek probleminin de giderilmesini sağlar. badem yağı ile masaj yaptıktan sonra saçlarınızı ılık su ile durulayabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı, hacimli ve parlak saçlara kavuşabilirsiniz.

Badem Yağı: Faydaları, Kullanımı, Saçlardaki Etkisi - Yemek.com

 

  • Vücut direncini yükseltir.

Badem yağı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Bununla birlikte sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarına da iyi gelir.

TATLI BADEM YAĞI CİLDE NASIL UYGULANIR?

Tatlı badem yağının faydalarından yararlanabilmek için, öncelikle yüzünüzü yıkayın ve havluyla kurutun. Ardından badem yağını elinize damlatarak yüzünüze sürün ve masaj yaparak yayın. Badem yağını bir gece cildinizde bekletebilirsiniz.

TATLI BADEM YAĞI DUDAKLARA UYGULANIR MI?

Tatlı badem yağı hem göz çevresine, hem de dudaklara saf olarak uygulanabilir. Dudaklara uygulamak için işaret parmağınıza 2 damla damlatın. Ardından parmağınızla dudağınıza masaj yaparak yedirin. Bu sayede dudak çatlaklarından ve ölü derilerden kurtulabilirsiniz.

TATLI BADEM YAĞI KİRPİKLERE UYGULANIR MI?

Kirpik ve kaşların çoğalması ve sağlıklı uzayabilmesi için tercih edilen yöntemlerden biri de tatlı badem yağıdır. Badem yağını sade bir şekilde kullanmak istiyorsanız, parmağınıza damlatıp kirpik ve kaş bölgesine yaymanız yeterlidir. Ancak göze gelmemesine dikkat etmelisiniz. Dilerseniz, 2 kaşık tatlı badem yapı ve 2 kaşık hint yağını karıştırabilirsiniz. Bu karışımı fırça veya temiz rimel çubuğu ile hem kirpiklere, hem de kaşlarınıza sürebilirsiniz. 1 gece beklettikten sonra ılık su ile durulamanız yeterlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.