enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5999
EURO
34,8349
ALTIN
2.491,69
BIST
9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kiraz mı Vişne mi?

Kiraz mı Vişne mi?
3 Haziran 2021 12:43
A+
A-

Kiraz ve Vişne’nin Bilinmeyen Faydaları

Severek tükettiğimiz kiraz ve vişne yaz mevsiminin en lezzetli meyvelerindendir. Ülkemizde birçok çeşidi bulunan bu iki meyvenin lezzetinin yanı sıra sağlık için de sayısız faydaları bulunmaktadır.

Severek tükettiğimiz kiraz ve vişne yaz mevsiminin en lezzetli meyvelerindendir. Ülkemizde birçok çeşidi bulunan bu iki meyvenin lezzetinin yanı sıra sağlık için de sayısız faydaları bulunmaktadır. Diyet lifi, potasyum, protein ve A ve C vitaminleri bakımından zengin olan meyveler aynı zamanda bakır, manganez, magnezyum, demir, kalsiyum, fosfor ve çinko içerir. İşte bu zengin bileşiği sayesinde kirazın ve vişnenin sağlığa faydaları

Vişne daha düşük bir şeker oranına sahiptir. Dolayısı ile hem daha ekşi hem de kalorisi daha azdır. Kiraz ise daha tatlı bir lezzete sahip olduğundan daha yüksek bir kaloriye sahiptir, dikkatli tüketilmesi gerekir. Diyet yapan insanlar, kiraz yerine vişne tercih ederek doğru bir karar verebilir.

Göbek Yağlarını Yakar, Göbek Eritir

Fit bir vücuda sahip olmak için uğraşanlar bilir ki en zor yağ yakılan bölge göbek çevresidir. Kirazda ve vişnede bol bulunan antosiyanin isimli bir madde sayesinde göbek yağ yakımı kolaylaşırken yağ birikiminin de önüne geçilir. Kiraz; tiamin, riboflavin ve B6 vitamini gibi birçok B-vitamini içerirler; bu da metabolizmanızı hızlandırarak yediklerinizin enerjiye dönüştürülmesini hızlandırır.

Kas Ağrılarına İyi Gelir

Kiraz ve vişne özellikle aktif spora yeni başlayanlarda veya yaşlılarda oluşan kas ağrılarında etkili bir ağrı kesici vazifesi görür. Doğal kan sulandırıcı olma özelliği sayesinde kanda aspirinin verdiği etkiyi sağlayarak kanın kılcal damarlara kadar daha rahat akışını sağlar. Bu sayede kas ağrıları, kramplar ve kas tutulmalarını düzeltici etki sağlar. Yoğun fiziksel aktiviteler, egzersiz ve sporlardan sonra kiraz yemeniz sizi bunlara bağlı oluşacak ağrılardan kurtarır.

Hafızayı Güçlendirir

Kiraz ve vişne, hazır gıdalar, sigara veya hava kirliliğine bağlı vücutta oluşan toksinleri ve serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırarak beyne giden kanın daha kaliteli olmasını sağlar. Bu sayede beyin fonksiyonlarını düzenler ve beynin öğrenme & hatırlama işlevini arttırır. Ayrıca Alzheimer ve Parkinson gibi yaşla ilgili bilişsel bozukluklara karşı koruma sağlarlar. 2015 tarihinde Avrupa Beslenme Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre; 12 hafta boyunca düzenli olarak tüketilen vişne suyunun yaşlılarda görülen bilişsel, zihinsel sorunlarda düzelme eğilimi sağlamıştır.

Yaşlanma Sürecini Yavaşlatır

Kiraz ve vişne antioksidan etkisi ile vücuttan zararlı atıkların atılmasını sağlayarak, hücrelerin kendini yenilemesinde oluşacak sorunları engellerler. Bu sayede hücreler daha uzun yıllar boyunca sağlıklı olarak yenilenirler. Bu da bize yaş alsak bile daha genç bir görünüm sağlar, yaşlı görünmemizi engeller. Birbirinden farklı 17 antioksidanı bünyesinde barındıran bu güzel meyvelerden mevsiminde her gün bir kâse yemeği veya 1 bardak olarak tüketmeyi adet haline getirmeliyiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.