enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5611
EURO
34,7000
ALTIN
2.517,24
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Hacker’den bankalar için müthiş İddia

Hacker’den bankalar için müthiş İddia
4 Haziran 2021 14:02
A+
A-

Bir Hacker, Türkiye’deki 60 Milyon Banka Müşterisine Ait Verileri Ele Geçirdiğini Öne Sürdü

Turkcell, Garanti BBVA ve QNB Finansbank kullanıcılarının verilerini sızdırdığını iddia eden “cetinkaya” isimli hacker, iddialarına yenilerini ekledi. Konuyla ilgili yeni bir paylaşım yapan cetinkaya, Garanti BBVA’da çalışan 1.500 personel ile farklı kurumların müşterisi olan 60 milyon kişinin verisine sahip olduğunu söylüyor.

cetinkaya” ismiyle paylaşım yapan bir hacker, QNB Finansbank, Turkcell ve Garanti BBVA müşterisi olan toplamda 37,8 kişinin kişisel verilerini sızdırdığını söylemiş, sızdırdığı veriler için 10 bin dolara kadar para talep etmişti. İlgili kurumlar ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamışlardı. 

Bugünse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Aynı kullanıcı, Garanti BBVA bünyesinde çalışmakta olan 1.500 kişinin şahsi bilgilerine sahip olduğunu iddia etti. Yalnızca bununla da yetinmeyen cetinkaya, yalnızca yukarıda bahsi geçen 2 bankanın değil, pek çok bankanın müşterilere ait olan 60 milyon kullanıcının verisini ele geçirdiğini söyledi. cetinkaya, bu verilere bankalar aracılığıyla ulaşmadığını da belirtiyor.

cetinkaya’nın Raidforums’ta paylaştığı şirketlere yakından baktığımızda, Türkiye’de hizmet vermekte olan neredeyse tüm bankalardan bahsedildiğini görüyoruz. Bu bankalarla ilgili birkaç örnek verecek olursak Akbank, İş Bankası, Halk Bank gibi kurumların varlığını görüyoruz. Öte yandan Beymen gibi bir tekstil devi ile çeşitli sigorta şirketlerinin varlığı da gözlerden kaçmıyor.

Milyonlarca kişinin verisini elinde tuttuğunu söyleyen kullanıcının ortaya attığı iddialar, Cyberthint olarak isimlendirilen bir Twitter hesabı tarafından da incelendi. Yaptığı incelemelerden sonra bir paylaşım yapan hesap, sızıntıların kaynağının kurumların kendisi değil, çağrı merkezleri gibi işletmeler olabileceğini söylüyor. Ülkemizdeki resmi kurumlar, ortaya atılan iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.(Webtekno)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.