enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

SOKAK TACİZİNE KARŞI 5D HAREKETİ

SOKAK TACİZİNE KARŞI 5D HAREKETİ
4 Haziran 2021 11:09
A+
A-

NUR FETTAHOĞLU’NDAN L’ORÉAL PARİS’İN “STANDUP” PROGRAMINA TAM DESTEK!

L’Oréal Paris, uluslararası sivil toplum kuruluşu Hollaback! ve Türkiye’de Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi BÜYEM ile yürüttüğü StandUp projesi kapsamında ‘STANDUP – SOKAK TACİZİNE KARŞI DUR!’ dedi. L’Oréal Paris’in dünya çapında ses getiren “StandUp – Sokak Tacizine Karşı Dur” 5D eğitim programına L’Oréal Paris’in güzellik elçisi Nur Fettahoğlu da tam destek verdi. Eğitim programına katılan Nur Fettahoğlu, eğitimin ne kadar etkili ve önemli olduğu konusunda paylaşımlarda bulundu.

NUR FETTAHOĞLU VE L’ORÉAL PARİS’TEN SOKAK TACİZİNE KARŞI 5D HAREKETİ
Bireyleri, toplumda güvenle yaşamaları için sokak tacizi konusunda bilinçlendiren “StandUp – Sokak Tacizine Karşı Dur” programı, sokak tacizini azaltmaya yardımcı olma hedefini sürdürüyor. L’Oréal Paris’in global olarak ele aldığı ve Türkiye’de de farkındalık yaratabilmek için çalışmalarını sürdürdüğü StandUp programına markanın güzellik elçisi Nur Fettahoğlu da katıldı. 5D eğitimi sonrasında aldığı bilgilerin öneminden bahseden güzellik elçisi, herkese bu eğitimi L’Oreal Paris’in internet sitesinden almaları konusunda çağrıda bulundu.

 
L’Oréal Paris güzellik elçisi Nur Fettahoğlu, sokak tacizinin toplumdaki önemine dikkat çekerek, “Tacizin özellikle kadınların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olduğunu biliyoruz. Bu konuda bilinçlenmek ve bilinçlendirmek hem önemli hem de çok gerekli bir adım. Üstelik sadece kadınlar değil, erkekler de sokak tacizine maruz kalıyor. Bu nedenle bu konuda bilinçlenmek ve eğitim almak çok önemli. Sokak tacizindeki en büyük problemlerden biri, insanların böyle bir durumda ne yapacaklarını bilmedikleri için sessiz kalmaları. Bu yüzden hem ülkemizde hem de dünyada ne yazık ki çözülemeyen bir sorun olarak ele alınıyor. Loreal Paris, StandUp 5D eğitimi ile sokak tacizine karşı durmak için geliştirilmiş pratik ve güvenli yöntemleri anlatarak bu sorunun en temel sebebini çözmeyi hedefliyor. Bu konuda büyük kitlelere hitap ederek farkındalık uyandırmak, büyük değişimlerin kapısını aralayacaktır” şeklinde konuştu.


 

L’Oréal Paris’in Ipsos ile yapmış olduğu uluslararası çalışmaya değinen L’Oréal Türkiye Kurumsal İletişim ve Pazar Araştırmaları Direktörü Mehmet Karamollaoğlu, “2019’da Ipsos ile yaptığımız araştırmanın sonucu, oldukça endişe verici datalar sundu. Araştırmada, dünyadaki kadınların %78’i hayatları boyunca en az 1 kez tacize uğradıklarını belirtti, bu da neredeyse 5 kadından 4’ü demek. Ancak ne yazık ki bu kişilerin sadece %25’i birinin yardım ettiğini ve %79’u eğer yardım alabilselerdi, durumun düzelebileceğini ifade etti.


 
Sokak tacizinin yarattığı sonuçlar oldukça büyük. Kadınların özgüvenlerini düşürüyor ve güçlenmelerinin önünde engel teşkil ediyor. Bu sorunlar da L’Oréal Paris’in ele aldığı ve çözmek istediği sorunlardır” dedi.

StandUp programı ve eğitimde yer alan 5D metodu ile ilgili olarak L’Oréal Türkiye Tüketici Ürünleri Divizyon Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, “Uluslararası partnerlerimizden Hollaback! ve Türkiye’de Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile iş birliği içinde sokak tacizine karşı durmak için bu projeyi başlattık. Hollaback! sokak tacizi ile mücadelede uzman bir Sivil Toplum Kuruluşu’dur ve 5D metodunun yaratıcısıdır. 5D, sokak tacizin karşı etkisi kanıtlanmış, güvenli, basit ve etkili 5 temel çözüm sunar. 5D’nin içeriğine baktığımızda, sokak tacizine müdahale etme durumunda uygulanacak farklı yöntemler bulunuyor. Bunlar; Dikkat Dağıt, Dahil Et, Delillendir, Doğrudan Müdahale Et ve Dayanışma Göster şeklinde sıralanabilir. StandUp eğitimi herkes içindir. StandUp’ın hedef kitlesi; kadın erkek fark etmeksizin sokak tacizine uğrayan birini gören ve bu durumda ne yapacağını bilmeyen tüm insanlar içindir. Bu noktada sokak tacizine uğrayan veya şahitlik eden kişi herhangi biri olabilir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.