enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
ALTIN
2.497,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Düğün ve Kına Gecelerine Özel Düzenleme

Düğün ve Kına Gecelerine Özel Düzenleme
28 Haziran 2021 06:37
A+
A-

1 Temmuz genelgesiyle evlilik hazırlığı yapan çiftlere güzel haberler geldi

1 Temmuz sonrası için düğün tarihi alanlar, düğünlerin saat kaçta biteceğini ve kişi sayı sınırı yasağının kalkıp kalkmadığını merak ederken, genelge ile nişan, nikah, kına gecesi ve düğünlerin nasıl olacağı netlik kazandı.

 

YİYECEK VE İÇEÇEK İKRAMI

Nikah ve düğünlerde dilenirse herhangi bir sınır olmadan yiyecek/içecek servisi yapılabilecek. Böylece düğün klasiği olan pastalar ve limonatalar başta düğün yemekleri tekrar davetlilere ikram edilebilecek

MÜZİK SINIRLAMASI VAR MI?

Yine düğünlerin vazgeçilmez geleneği ve zevki müzik yayını tekrar sahne alırken , tıpkı ülke genelindeki işletmeler gibi saat 24.00′ de sona erecek. İster canlı ister müzik sistemlerinden olsun bu kural aynen geçerli olacak.

HALAY ÇEKEBİLECEK MİYİZ?

Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan “düğün sırasında sosyal mesafenin korunamayacağı oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmamalıdır” hükmü doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca bu konuda yeni bir tavsiye kararı alınıncaya kadar düğün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecektir.

KATILIMCI SINIRI VAR MI?

Nikah/düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 m² yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecektir.

SOKAK VE KÖY DÜĞÜNLERİ SERBEST Mİ?

Köy düğünlerine 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren izin verilecek olup, belirtilen tarihten itibaren sokak düğünlerine (il, ilçe ve beldelerde) izin verilip verilmeyeceği İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarında kararlaştırılacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.